Haber

Uyuşturucu çetesinin 'finans müdürü' yakalandı

Meksika ordusu, Tamaulipas bölgesinde, 'Gulf' isimli örgüte yönelik operasyonda 11 üyeyi öldürdü, çok sayıda uyuşturucu ve silah ele geçirdi.

Konular: Amerika

Haberin Öne Çıkanları

Çeteye büyük operasyon

Yöneticiler ele geçirildi

35 ceset bulunmuştu

11 üyesi öldürülen ve önde gelen isimleri ele geçirilen Gulf, Meksika'nın en büyük çetelerinden birisi. [EPA]

Bilanço ağır

meksika devlet başkanı felipe calderon, 2006 yılında uyuşturucu karşıtı kampanya düzenlediğinden beri ülkede 42 bin kişi öldürüldü. 'zetas', tamaulipas'ta 72 göçmenin öldürüldüğü ve monterrey'de çoğunluğu kadın olan 52 kişinin öldürüldüğü en büyük iki şiddet olayından sorumlu tutuluyor.

 
ordu sözcüsü jose luis vergara'nın yaptığı açıklamaya göre, gerçekleşen operasyonda gulf'un üyesi olduğu şüphelenilen 11 kişinin öldürüldüğünü, en az 36 kişinin ise yakalandığını açıkladı.
 
yakalananlar arasında, uyuşturucu çetesinin finans sorumlusu olan 'la gaby' lakaplı gabriela gomez robles ve çetenin yöneticilerinden ricardo salazar pequeno da var.
 
associated press haber ajansına göre, çetenin yöneticisi, askerin açtığı ateş sırasında ele geçirildi. yöneticinin yakalandığı saldırıda 10 üye öldü. 
 
35 ceset bulunmuştu 
 
tamaulipas, gulf ve zetas grupları arasında pek çok çatışmalarının yaşandığı bir bölge. çete savaşlarının sıkça yaşandığı bir diğer şehir ise veracruz.
 
eylül ayında, şehir merkezine beş kilometre uzaklıktaki otoban üzerinde, terk edilmiş iki kamyonun kasasında 35 kişinin cesedi bulunmuştu.
 
polis, bazı cesetlerin üzerinde 'z' harfi damgası olması gerekçesiyle olayın zetas grubu ile ilgili olduğu ihtimali üzerine durmuştu. 
 
kaynak: al jazeera ve ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;