Başkanlık sistemi

'AK Parti revizyonu kabul etti'

Başkanlık sistemine ilişkin AK Parti ile MHP arasında süren anayasa görüşmelerinde ikinci tur da tamamlandı. MHP’li Mehmet Parsak, AK Parti’nin MHP’nin bazı önerileri doğrultusunda değişiklik yapmayı kabul ettiğini açıkladı.

ARŞİV [Fotoğraf: AA]

başkanlık sistemine ilişkin ak parti tarafından hazırlanan ve ilk etapta 12 maddeden oluşan anayasa değişikliği paketinde ak parti’li abdülhamit gül ile mhp’li mehmet parsak ikinci defa bir araya geldi. mhp’nin ak parti metnine ilişkin önerilerini değerlendiren ak parti, bazı değişiklikler yapmayı kabul etti.

"birinci basamağın ikinci tur görüşmesi bitti"

mhp afyon milletvekili mehmet parsak içerik vermedi ancak gelinen aşamayla ilgili al jazeera’nin sorularını yanıtladı.

“ilk 12 madde üzerinde tekrar görüştük. bu aşamayı merdiven stratejisinde birinci basamağın ikinci tur görüşmesi tamamlandı olarak da tanımlayabiliriz. ak parti bazı önerilerimiz doğrultusunda metni revize etmeyi kabul etti.”

içinde ne var?

ak parti tarafından mhp’ye sunulan metnin içeriğine ilişkin bugüne kadar ayrıntılı bir açıklama yapılmadı. ancak al jazeera’nin edindiği bilgilere göre cumhurbaşkanlığı kavramı üzerine kurulan metinde cumhurbaşkanı’nın cezai ve siyasi sorumluluğuna ilişkin düzenlemeler yapılıyor. mhp’nin önerileri arasında ak parti’ye cumhurbaşkanı’nın yüce divan’a gidebilmesi için meclis genel kurulu’nda nitelikli çoğunluk ile salt çoğunluk arasında oy sayısına ulaşılması da yer alıyor.

mhp, anayasa’nın ilk dört maddesinde ve vatandaşlık tanımında değişiklik yapılmamasını önemli bir kazanım olarak değerlendiriyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;