Blog

10'un kutlaması bambaşka

Şampiyonlar Ligi Kupası'nı 10'uncu kez kazanan Real Madrid kutlamalara devam ediyor. Al Jazeera'den Hilmi Sever, adım adım izlediği Real Madridlileri, kutlamaların son durağı Santiago Bernabeu'da da bırakmadı.

Konular: Spor, Futbol



20'nci yüzyılın en iyi takımı seçilen real madrid'in, şampiyonluk kutlamaları da benzersizdi.

maç gecesi cibeles meydanı'ndaki üstü açık otobüsle tur, öğleden sonra madrid özerk yönetimi binasında devam etti ve santiago bernabeu'daki muhteşem gösteriyle de sona erdi.

12 yıl sonra gelen zafer için bernabeu stadı'nın etrafı öğleden sonradan itibaren hareketlenmeye başladı.

biletlerin bedava dağıtılacağı duyurulan kutlamalarda, bedava biletler çoktan karaborsacıların eline geçmişti. karaborsacılar, tutturabildiği rakama biletleri satıyordu. 10-20 euro arasında değişen rakamlar vardı.

tribündeki yerinizi aldığınızda ilk olarak bugüne kadar kazanılan dokuz kupanın dev maketini, saha ortasına kurulan dev ekranları çevrelediğini görüyordunuz. 10'uncu kupa ise sona saklanıyordu.

1956'dan bugüne kazanılan final maçlarının unutulmaz anları tekrar yaşatılıyordu. zinedine zidane'ın, bayer leverkusen'e attığı gole taraftarın tepkisi ise bambaşkaydı.

real madrid'in bu sezonki şampiyonlar ligi maçları ve son olarak atletico zaferinin görüntüleriyle taraftarlar, futbolcuların gelişine hazırlanıyordu.

ve o an gelmişti. ilk olarak ismi anons edilen yardımcı antrenör zinedine zidane oldu. zidane'a yapılan tezahürat birçok futbolcuyu geride bırakır türdendi.

tüm teknik ekip ve futbolcular tek tek isimleri okunarak saha ortasında ekranların yer aldığı dev platformun üzerine çıkıyorlardı. en büyük tezahürat tabii ki cristiano ronaldo'ya oldu. taraftarın desteği dünyanın en pahalı oyuncusu bale'in ise önünde alacağı çok yol olduğunu gösteriyordu.

finalin en değerli oyuncusu seçilen arjantinli yıldız angel di maria da 'mvp' tezahüratlarıyla yerini alıyordu.

sergio ramos, xabi alonso ve iker casillas, taraftarın özel ilgi gösterdiği futbolculardı. şampiyonluk kupasının kazanılması halinde saçını kestireceğini açıklayan luka modric de sözünde durmuştu. hırvat yıldızın kısa saçla sahaya çıkışı, taraftarların gülüşmelerine sebep oldu. aynı şekilde sakallarını sarıya boyatan dani carvajal'in de sarı sakalları.

tüm futbolcuların platformun üzerine çıkışının ardından, şampiyonlar ligi kupası da kaptanlar casillas ve ramos'a verilmek üzere getirildi. futbolcuların etrafını saran dört beyaz dev tül aşağı indirildi ve coşku zirveye ulaştı.

açılan atkılar, ışıkların söndürülmesi ve hemen ardından havai fişek gösterisi tek kelimeyle muhteşemdi. atılan havai fişeklerin şiddeti, bernabeu tribünlerini sallıyordu.

cristiano ronaldo eline aldığı mikrofonla taraftarları hareketlendirmeye çalıştı. ancelotti ise taraftarlarla birlikte real madrid marşını söyledi. en çok eğlenen isimlerin başında brezilyalı marcelo ve portekizli pepe geliyordu.

son olarak ise futbolcular sahaya indi. 10'uncu kez kazandıkları şampiyonlar ligi kupasıyla sahada tur atmaya başladılar.

taraftarların kalan bölümünü ayakta izlediği kutlamalar, futbolcuların çocuklarıyla saha içinde oluşturduğu eğlenceli görüntülerle sona erdi. iker casilas yeni doğun bebeğini de sahaya çıkardı. ancak bu büyük başarı onun ağlamasına engel olmadı.

santiago bernabeu tribünlerinde türkiye'de alıştığımız heyecanlı tezahüratlar yoktu. bunda kulübün tüm dünyadan taraftarlarının olmasının payı büyüktü. uluslararası takım olmanın da böyle zararları vardı.


kaynak: al jazeera


 

Hilmi Sever

Spor Muhabiri Devamını oku

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;