Blog

15 yaşında çocuğun cenazesi mi olur?

'15 yaşında çocuğun cenazesi mi olur? Müsameresi olur, kursu olur, sınavı olur' Twitter’da bir kullanıcı Berkin Elvan’ın ölümünün ardından böyle yazmıştı. Evet, 15 yaşındaki çocuğun cenazesi oluyor. Hem de polis tarafından atıldığı kesin olan ama hangi polis tarafından atıldığı hâlâ belirlenemeyen gaz kapsülü nedeniyle...

Berkin Elvan'ın ailesine destek için İstanbul Okmeydanı Cemevi’nin önündeki bekleyiş sürüyor. [Kemal Soğukdere - Al Jazeera]

15 yaşındaki çocuğun cenazesi için istanbul okmeydanı cemevi önündeyiz. sabah saatlerinde berkin elvan'ın ölüm haberini alanlar hemen hastanenin önüne koştu.

hastanedeki bekleyiş sırasında yoldan geçen polis araçlarına yönelik tepki üzerine polis, kalabalığa gaz attı. ortalık karıştı. berkin elvan'ın cenazesinin adli tıp kurumu'na gittiğinin duyulmasının ardından toplanma mekânı bu kez berkin elvan'ın evinin yakınlarındaki okmeydanı cemevi oldu. cemevi'nin ikinci katından oğlunu kaybetmiş gülsüm elvan'ın feryatlarına, dışarıdan yükselen 'umudun çocuğu berkin elvan' sloganları karıştı.

ilk başta sosyalist oluşumlara bağlı insanların bulunduğu cemevi'nin önünde, zaman ilerledikçe gezi parkı eylemleri sırasında rastlanan profiller de görünmeye başladı. yağmura rağmen akın akın istanbul'un dört bir yanından cemevi önüne gelenlerin gözü yaşlıydı. slogan atan gençlerin öfkesinin hedefinde polis ve hükümet vardı. kalabalığın büyük çoğunluğuysa sessizce beklemeyi tercih etti. anne gülsüm elvan'ın feryatları duyuldukça dışarıda hıçkırıklar da arttı.

aslında berkin elvan ciddi bir kitlenin hep ilgi alanında oldu. 269 gün boyunca hastanede uyanması, iyileşmesi için çaba gösterildi ama olmadı. hatta 268. günde cumhurbaşkanı abdullah gül babasını arayarak 'geçmiş olsun' dedi. beklenen mucize berkin elvan için gerçekleşmedi. ölüm haberinin sosyal medyadan duyulmasının ardından türkiye'nin farklı yerlerinde tepkiler yükseldi.

türkiye benzer bir tepkiye eskişehir'de polis tarafından dövülerek öldürülen ali ismail korkmaz'ın ölümünün ardından tanık olmuştu. ali ismail korkmaz'ın ölümüne ilişkin açılan dava başladı. şimdi gözler berkin elvan'ın canını alan gaz kapsülünü ateşleyen parmağın sahibinin bulunup bulunamayacağında...

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;