Blog

5 ay sonra ilk kez Arena'da

Aradan beş ay geçti. Galatasaray Liv Hospital yeni bir sezonda yeni randevu için Ülker Sports Arena'ya geldi. Sarı kırmızılıların salona ulaşımında yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Geçen sezonu Fenerbahçe Ülker şampiyon olarak tamamlamıştı [Enver Hasanoğlu-Al Jazeera]

takvimler 13 haziran 2014'ü gösteriyordu. türkiye basketbol ligi'nin şampiyonunu belirleyecek seride galatasaray liv hospital, ülker arena'da fenerbahçe'ye konuk oluyordu. gergin geçen maçı fenerbahçe kazanarak seride 3-2 öne geçmişti. abdi ipekçi spor salonu'nda yumrukların konuştuğu bir sonraki maçta durum 3-3 olmuştu. 19 haziran'daki son maça galatasaray can güvenliğimiz yok diyerek gelmedi ve sarı lacivertliler şampiyon oldu.

aradan 5 ay geçti. galatasaray liv hospital yeni bir sezonda yeni randevu için arena'daydı.

konuk takım gelmeden önce salonun çevresinde yoğun güvenlik önlemleri vardı. çevik kuvvet polisleri herhangi bir olay durumunda anında müdahele için eli tetikte nöbetteydi. ayrıca salona çıkan yollar tutulmuş, takım otobüsüne karşı olası bir saldırıya karşı tedbirler alınmıştı.

bilet gişelerinin çevresindeyse ayrı bir telaş vardı. maçın biletleri günler öncesinden tükenmişti. bu durum bazı izleyicileri üzerken, müşteri kapma yarışındaki karaborsacıları da birbirine düşürmüştü.

bazı taraftarlar konuk takımı sabırsızlıkla beklerken, onlar, camları filmle ve düz beyaz renkte bir otobüsle, polis eşliğinde sessiz sedasız salona geldi. konuk takıma girişi sırasında tezahüratta bulunmak isteyen sarı lacivertli taraftarları da atlatarak...

taraftarlar arasında kombine kart sahiplerinin çokluğu dikkat çekiyordu.

kart sahiplerinden biri kaan güneş, üniversite öğrencisi. basketbola, futbola ve passolig'e tepki olarak geldiğini söylüyordu. passolig'e olan tepkisi sayesinde diğer spor dallarının güzelliğini fark etmişti. alt yapı maçlarına bile gittiğini söylüyordu artık.

bir başka taraftar berkay çetin'e geçen yılki gerginlikleri hatırlattığımda, bu kez ortamım geçen sezona nazaran daha rahat olacağını söyledi.

ona göre, tezahüratların çoğu basketbol sahasında olsalar da yıldırım demirören ve passolig'in aleyhinde olacaktı.

galatasaray ısınmaya çıktığında tribünler oldukça sakin kaldı.  gözlerimiz ergin ataman'ı aradıysa da, deneyimli antrenör, sahaya maça doğru çıkmayı tercih ettiği için, göremedi.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;