Blog

'ABD'ye iltimas yok'

FIBA Dünya Kupası'nda özellikle hatalı yürüme konusunda ABD takımına ayrıcalık yaptıkları gerekçesiyle tepki çeken hakemler, her takıma aynı davrandıklarını söylüyor. Enver Hasanoğlu'nun izlenimleri.

Konular: Spor, Basketbol

abd, fiba 2014 dünya kupası'nın ispanya ile birlikte en önemli iki favorisinden biri.

ilk turda, bilbao'da türkiye ile aynı grupta yer alan abd beş maçını da kayıpsız geçerken, geriye hakem tartışmaları kaldı.

türkiye ile oynadıkları maçta da rastladığımız, abd aleyhine çalınmayan hatalı yürümeler yüzünden fiba'ya diğer takımlardan da şikâyet gidiyor.

marca gazetesine konuşan, isimlerini vermek isteyen bazı hakemler bunun aksine ederek, hiçbir takıma ayrıcalık yapmadıklarını belirtiyor.

uygulamada ise durum farklı. hakemlerin, özellikle hatalı yürüme kararlarında, amaçlı ya da amaçsız, abd lehine kararlar verdiği kolaylıkla görülebiliyor.

abd, saha dışında da diğer ülkelerin tepkisini çekiyor.

nba yıldızları bilbao'da diğer tüm takımlardan ayrı bir otelde kalmış ve antrenmanlarını da diğer rakiplerinin aksine basına kapalı olarak yapmıştı.

basketbol milli takımı ergin ataman da, ilk maçtan sonra bu ayrıcalığa dikkat çekmiş ve basın toplantısında abd'yi, "turnuvayı nba kurallarına göre değil, fiba kurallarına göre oynamalılar" demişti.

abd söz konusu olduğunda güvenlik konusunda da standart değişiyor.

daha önceleri pek görülmeyen eğitimli polis köpekleri ortaya çıkarak salonun her yerini didik didik arıyor. abd basın mensuplarını taşıyan otobüsler bile ayrı.

abd takımının bu güvenlik standart ile ilgili olarak yaptığı savunmaysa ilginç. onlar, her gittikleri yerde insanların protestoları ve küfürlü saldırılarıyla karşılaştıklarını ve bu nedenle ekstra koruma talep ettiklerini söylüyor.

ikinci tur maçlarının bir bölümüne ev sahipliği yapan barcelona'da basketbol gündemin ikinci sırasında.

ilk sırada yaklaşan 11 eylül'deki "diada" yani bağımsızlık günü ve ekim ayının başında yapılacak bağımsızlık referandumu var.

sokaklarda ve balkonlarda bağımsız katalonya bayrakları şimdiden yerini almış durumda.

ispanyol hükümeti ise ısrarla referandumun sonunda çıkacak olası bağımsızlık kararını tanınmayacağını belirtiyor.

barcelona'da maçlar, şehrin çehresini değiştiren ve dünyanın en önemli turistik destinasyonlarından biri haline getiren 1992 olimpiyatları için inşa edilen tesislerde oynanıyor.

16 bin beş yüz izleyici kapasiteli palau saint jordi, freddy mercury ve montserrat caballet'nin muhteşem düeti ve hala isabet edip etmediği tartışılan meşalesiyle akıllarda kalan olimpiyat stadı'nın da hemen yanında bulunuyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;