Blog

‘Burası Buenos Aires mi yoksa?’

Copacabana'daki taraftar alanında Belçika maçını bekleyen Arjantinliler, Brezilya’ya bol bol sataştı. Enver Hasanoğlu’nun Rio izlenimleri.

Konular: Spor, Futbol

 

belçikalılar 28 yıl sonra ilk kez çeyrek finale çıkmanın heyecanına bir de yarı final ekleme peşindeydi.

arjantinliler ise maradonalı kadronun başardığını 24 yıl sonra messili takımla yapıp yarı finale kavuşmak istiyordu.

copacabana'da taraftarların maç izleyip eğlendiği alana gittiğimde her yer mavi beyazdı. ortalıkta yüzlerce messi ve di maria vardı.

kuyruklar uzadı, maç saati yaklaştı. arjantinliler plajı doldurdu. yüzlerce kişi arasında belçikalı aradım. tam pes etmek üzereyken bir kişiye rastladım. o da 20 yıldır rio'da yaşadığını söyledi.

ignace mertens, pahalı bilet fiyatları yüzünden ülkesinden kimsenin buraya gelmediğini fark edince, futbola pek ilgisi olmamasına rağmen, eşini de yanına alıp bu alana maç izlemeye gelmiş.

mertens'e göre sonuç önemli değil. o, rio'da belçika'yı temsil eden tek taraftar olmanın gururunu yaşıyordu.

arjantin içinse durum farklıydı. copacabana'da bugün, brezilyalı'dan çok arjantinli vardı.

tüm sabah aynı şarkıyı söyleyip durdular. anlamını sorduğumda tam da bu konuya değindiklerini öğrendim.

şöyle diyordu arjantinliler:

"hey brezilya neredesin?
burası buenos aires mi yoksa?
her taraf arjantinli,
korkmayın gelin yanımıza."

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;