Blog

Futbolun adaleti yok

Hollanda - Türkiye maçını Amsterdam Arena'da takip eden Al Jazeera muhabiri Hilmi Sever karşılaşmadan akılda kalanları kaleme aldı.

Konular: Spor, Futbol
Türkiye, beş maç sonunda beş puanda kaldı. [Fotoğraf: Reuters]

bu yazının başlığı 'terim'in hollanda zaferi' olacaktı ancak uzatmalarda gelen gol her şeyi alt üst etti. fatih terim'in maç öncesinde eleştirilen kadrosu mükemmel bir futbol ortaya koydu, 90 dakika sonunda söylenecek çok bir şey yoktu.

türk milli takımı'nı uzun yılar sonra bu kadar sistemli ve ne oynadığını bilir şekilde sahada gördük. ufak tefek bir kaç hata dışında sahada kusursuz bir takım vardı.

başlık neden, 'terim'in hollanda zaferi' olacaktı? çünkü, maçtan önce ağır şekilde eleştirilen terim'in ilk 11'i herkesi mahçup etti. terim'in sürpriz kadro ve oyun planı ile aldığı risk tutmuştu. bu nedenle olası galibiyette terim'i manşete çıkarmak yanlış olmayacaktı. son dünya üçüncüsünü evinde, binlerce taraftarı önünde, böyle mahkum oynatmak kesinlikle büyük bir başarıdır.

hollanda'da alınacak zafer için yaratıcı başlıklar düşünülürken, sneijder'in şutunda huntelaar'a çarparak ağlara giden top, türkiye'de büyük bir burukluğa sebep oldu.

böylesine iyi oynanmış bir maçın sonucu bu olmamalıydı. bu beraberlik, futbolun adaletinin olmadığını bir kez daha gösterdi.

hollanda'ya pozisyon yok

ilk dakikalarda top hollanda'da olsa da türkiye hiç boşluk vermedi. uzaktan atılan ve yandan yerden kesilen toplar volkan babacan'ın iyi yer tutması sayesinde önemli bir tehlike yaratmadı.

maçın ilk tehlikeli pozisyonunu kırmızı beyazlılar 15'te burak yılmaz ile yakaladı. sol kanattan gelişen tehlikeli atakta, penaltı noktası üzerine topu kontrol eden burak yılmaz dönerek vurdu, savunma topu güçlükle çıkardı.

bu pozisyon hollanda'ya uyarı niteliğindeydi. türkiye iyi futbolunun karşılığını burak yılmaz ile golle taçlandırdı. ceza sahası içinde topu çok iyi kontrol eden burak, klas bir golcü vuruşu yaptı ve hollanda'da türkiye'yi 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

kendi sahasında geriye düşen hollanda, bu duruma reaksiyon bile gösteremedi. ilk yarı türkiye için çok iyi bir sonuçla tamamlandı.

ikinci yarıda da türkiye hollanda'nın baskı kurmasına izin vermedi. bir kaç pozisyon dışında, her şey mükemmel gitti. dünya üçüncüsü ikinci yarıda bas dost'a atılan şişirme toplarla umtu peşinde koştu. uzatmalarda buldukları gol ise hollanda'yı üçüncü sırada tuttu.   

sanki türk telekom arena

maçtan saatler önce soğuk ve yağmurlu havaya rağmen amsterdam arena'nın etrafında tezahüratlara başlayan türk taraftarlar, gecenin yıldızlarındandı.

takımı büyük bir coşku ile destekleyen kırmızı beyazlı taraftarlar, coşkulu destekleri ile amsterdam arena'yı, adeta türk telekom arena'ya çevirdi. kaçan galibiyete ise üzüntüleri büyük oldu.

hakan çalhanoğlu'na destek emre belözoğlu'na tepki

fatih terim'in yeniden kadroya çağırdığı hakan çalhanoğlu, taraftarların en çok destek verdiği isimlerin başında geldi. bayer leverkusen'de başarılı bir sezon geçiren hakan, ikinci yarıda volkan şen'in yerine alkışlarla oyuna dahil oldu.

maçtan önce ise türk milli takımı'ndaki oyuncuların ismi anons edilirken, kırmızı beyazlı taraftarlar 'oley' tezahüratları ile eşlik etti. sıra emre belözoğlu'na geldiğinde ise ismi okunurken, türk taraftarlar deneyimli oyuncuyu yuhalayarak protesto etti. emre ısınmak için de sahaya çıkmadı. terim, takım ruhunu bozmamak adına emre'yi ilk 11'e ve daha sonra oyuna almayarak en doğru kararı verdi. emre'nin oyuna girmesi, taraftarların tepkisi, milli takımda işleri daha da karıştırabilirdi.

kaynak: al jazeera

Hilmi Sever

Spor Muhabiri Devamını oku

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;