Blog

Madrid şampiyonunu bekliyor

Al Jazeera muhabiri Hilmi Sever, iki takımı Şampiyonlar Ligi finalinde buluşacak Madrid’den izlenimlerini yazdı.

Konular: Spor, Futbol, Real Madrid

madrid bugün bambaşka bir güne uyandı. kolay değil, tarihte ilk kez bir şehirden iki takım şampiyonlar ligi'nde final oynayacaktı. biz de bu heyecana türk oyuncu arda turan'ın sayesinde ortak olmanın heyecanını yaşıyorduk.

günün ilk ışıkları henüz ortada yokken 'şampiyon' tezahüratlarıyla uyanmak bambaşka bir duygu (her ne kadar bu fanatikler geceden kalanlar olsa da).

bu tezahüratların etkisi de bizi daha fazla yerimizde durdurmuyor ve doğrudan madrid'in en gözde meydanı olan sol'e götürüyordu. sol meydanı da finalin havasına çoktan girmiş durumda. iki takımın formalarıyla birlikte, 'futbolun başkenti madrid' pankartı sizi karşılıyor. önünde fotoğraf çekilenler hiç eksik olmuyor.

asıl hazırlıklar ise şampiyonluk kutlamalarının gerçekleştirileceği meydanlarda. cibeles meydanı real madrid'in, neptün meydanı ise atletico'nun şampiyonluk turunu bekliyor. aralarında yalnızca 500 metre mesafe bulunan meydanlardan hangisinin coşkuyu yaşayacağını öğrenmeye ise sayılı saatler kaldı.

meslektaşlarımız en iyi görüntüyü alabilmek ve şampiyonluk sevincini tüm dünyaya yaşatabilmek için sabahın ilk saatlerinde hazırlıklarına başlamış. canlı yayın araçlarında son testler yapılıyor.

sokaklarda ağırlıklı olarak real madrid taraftarlarını görüyoruz. atletico taraftarları belki de siestadan sonra ortaya çıkacaktır diyoruz ama konuştuğumuz esnafların çoğu bugün siestayı bile unutmuş durumdalar. madrid'de ilk kez siestanın olmadığı bir gün yaşanabilir.

cibeles meydanı'nda gelen real madrid taraftarları tezahüratlara erkenden başlıyor. real madrid'in sahadan farklı galip ayrılıp, 10'uncu kez bu sevinci yaşayacaklarından eminler. atletico madrid taraftarları ise türk olduğumuzu öğrenince hemen arda turan tezahüratlarına başlıyor. bunu madrid'de duymak gurur verici.

türk taraftarları da cibeles'te görmek mümkün. tabii ki arda turan'ın formasını giydiği atletico madrid'i destekliyorlar. ahmet bey de onlardan biri. arda'nın golüyle atletico'nun galip gelmesi maçla ilgili tek düşüncesi.

19 yaşındaki ernesto ise cristiano ronaldo fanatiği. ronaldo'nun golleriyle real madrid'in 2-1 kazanacağı tahmininde bulunuyor. atletico'nun golünün ise diego costa'dan geleceğini düşünüyor. tabii sakatlığı sahaya çıkmasına engel olmazsa.

madrid'de tüm gazetelerin manşeti doğal olarak final maçı. gazeteleri aldığım büfenin sahibi hichem, real madrid'in tek golle kazanacağını düşünüyor. 34 yaşındaki ispanyola göre atletico'nun gol atması çok zor.

kaynak: al jazeera

Hilmi Sever

Spor Muhabiri Devamını oku

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;