Blog

Seyirci az, önlem çok

Süper Lig'de zirvenin sahibini belirleyecek derbi öncesi Atatürk Olimpiyat Stadının çevresi, eski derbilerle kıyaslanamasa da hareketliydi.

Statta elektrik hatları da kontrol edildi. [Enver Hasanoğlu - Al Jazeera]

soğuk, yağışlı hava ve trafiği göze alarak stada gelenler, çevrede maçın havasına girmeye çalıştı. ancak bu hareketlilik bu önemli maçta da, sezon ortalamasının üzerinde bir izleyici sayısına ulaşılacağı anlamına gelmiyordu.

açıklanan bilgilere göre satışa çıkan 50 bin biletin 16 bini satılmıştı. yaklaşık 15 bin kombine kart sahibi taraftarın tümünün maça gelmesi halinde bile tribünlerdeki izleyici sayısı 30 bini geçmeyecek gibi görünüyordu.

tabii bunda en önemli faktör, uygulanmaya başladığından beri beşiktaş taraftarının büyük kısmının passolig'i protesto etmesi.

üzerine soğuk, yağmur ve stadın şehir merkezine uzaklığı da eklenince, tribünlerin tamamen dolduğu bir derbi görüntüsü, hatıralarda yaşamaya devam edecek gibi.

seyirci sayısındaki bu azlıktan en çok stat çevresindeki satıcılar şikayetçi.

Maç için hazırlanan köfteler, bitmeden eve geri dönüyor.
[[Enver Hasanoğlu - Al Jazeera]]

ek iş olarak maçlarda köfte ekmek satan mehmet bey, eskiden sabah saatlerinde satışa başladıklarını şimdilerdeyse çoğu kez hazırladıkları köfteleri bile bitiremeden evlerinin yolunu tuttuklarını anlatıyor. ve ona göre bunun tek sorumlusu passolig. 

satıcıların etrafında karnını doyurmaya çalışan az sayıda taraftardan, oğluyla maça gelen hasan çetin'in tepkisiyse passolig'e değil, bu sistemi protesto edenlere.

ona göre, herkes, artık bu gerçekle yüzleşmeli ve takımını daha fazla yalnız bırakmamalı.

seyirci sayısı ve stat çevresinde durum böyleyken, emniyet ve stat yönetimi de maçın sorunsuz geçmesi için aldıkları önlemlerin doğru bir şekilde uygulanması için yoğun bir şekilde çalışıyordu.

güvenlik güçleri, yine bu statta, beşiktaş ve galatasaray arasında oynanan maçta sahaya izleyicilerin girdiği ve ortalığın karıştığı görüntülerin tekrarlanmaması için tribünlerde sahaya yakın ilk beş sırayı boş tutma kararı aldı.

bu maç öncesi dikkat çeken bir başka önlem de stadın elektrik tesisatıyla ilgiliydi.

elektrik kesintileriyle de sıkça gündeme gelen atatürk olimpiyat stadı'nın elektriği şehir şebekesinden ayrıldı. stada altı dev jeneratör bağlandı. tottenham maçında elektrikler iki kez gitmişti.

atatürk olimpiyat stadı'nda bu derbi öncesinde de durum aynıydı. eskisi kadar seyirci yok, heyecan yok ama önlem çok.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;