Spor

1 altın 2 gümüş

Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye bugün İrem Yaman’la altın, Nur Tatar ve Yunus Sarı’yla gümüş madalya kazandı.

Konular: Spor
İrem Yaman [Fotoğraf: AA-ARŞİV]

isviçre'nin montrö kentinde düzenlenen 22. avrupa tekvando şampiyonası'nın üçüncü gününde, türkiye 3 madalya aldı.

geçen sene dünya tekvando şampiyonu olan milli sporcu irem yaman, kadınlar 62 kilo finalinde fransız magda wiet henin'i yenerek yine altın madalya kazandı.

kadınlar 67 kilo finalinde büyük britanyalı lauren williams'a yenilen nur tatar, gümüş madalyada kaldı.

yunus sarı da erkekler 80 kilo finalinde azerbaycanlı milad beigi harchegani'ye mağlup olarak gümüş madalya aldı.

üçüncü gün mücadele eden diğer türk sporculardan erkekler 74 kiloda berk can süngü üçüncü tur, erkekler 80 kiloda muhammet talha sarı ve kadınlar 62 kiloda tuğba ayva ikinci tur, erkekler 74 kiloda hakan kavurat ve kadınlar 62 kiloda esra özdoğan ile 67 kiloda simge erensayın ilk turda şampiyonaya veda etti.

dün de avrupa tekvando şampiyonası'nda türkiye'yi temsil eden servet tazegül, erkekler 68 kiloda altın madalya kazanmıştı. şampiyonada mücadele eden diğer bir milli sporcu zeliha ağrıs, kadınlar 53 kiloda bronz madalya elde etmişti.

şampiyonanın son gününde 5 türk sporcu tatamiye çıkacak. erkekler 87 kiloda serdar yüksel, artı 87 kiloda kaan kılıç, kadınlar 73 kiloda şeyma nur söğüt ile ebru yümlü ve artı 73 kiloda nafia kuş madalya mücadelesi verecek.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;