Göç

1 ayda 100 binden fazla göçmen

Avrupa Birliği'ne gelen göçmen sayısı Temmuz ayında 107 bin 500 kişiye ulaştı.

Konular: Avrupa, Göç
Akdeniz'de her yıl ortalama 1.800 göçmen hayatını kaybediyor. [Fotoğraf: Reuters]

avrupa birliği'ne (ab) sınır kontrol ajansı'ndan (frontex) yapılan yazılı açıklamada, temmuz ayında, ab sınırlarına giriş yapan göçmen sayısının 107 bin 500'e ulaşarak ilk kez bir ayda 100 bin rakamının aşıldığı bildirildi.

ab'ye gelen göçmenlerin son 3 ayda hızla arttığına işaret edilen açıklamada, 2014 ocak-temmuz aylarında 123 bin 500 olan göçmen sayısının, bu yılın aynı döneminde yaklaşık üç kat artarak 340 bini geçtiği kaydedildi.

açıklamada, göçmen sayısındaki artışın özellikle ab'nin sınır ülkelerinden yunanistan, italya ve macaristan üzerinde eşi benzeri görülmemiş baskı yaptığı belirtilerek, bu durumla bütün ab üyesi ülkelerin beraber mücadele etmesi gerektiği belirtildi.

göçmenlerin özellikle suriye ve afganistan'dan olduğunun altı çizilen açıklamada, bu göçmenlerin türkiye üzerinden yunanistan'a girdiği ifade edildi.

açıklamada, temmuz ayında göçmenlerin yaklaşık 50 bininin ege denizi'nden yunan adalarına, 20 bininin italya'ya, 34 bin 800'ünün de macaristan'a giriş yaptığı kaydedildi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;