Türkiye

10 köy daha alındı

TSK ve ÖSO tarafından gerçekleştirilen operasyonda 10 köy daha alındı. IŞİD ile PYD'den alınan alanın 400 kilometrekare olduğu bildirildi.

[Fotoğraf: Reuters]

anadolu ajansı'nın haberine göre türk silahlı kuvvetlerince, suriye'de koalisyon güçleri desteğindeki özgür suriye ordusu tarafından gerçekleştirilen fırat kalkanı harekatı kapsamında 10 köyün daha alındığı, harekatın başladığı 24 ağustos’tan bu yana ele geçirilen alanın 400 kilometrekare olduğu bildirildi.

"20 hedef 61 atım yapılarak vuruldu"

genelkurmay başkanlığından yapılan yazılı açıklamada ise, 24 ağustos'ta başlatılan "fırat kalkanı harekatı"nın, türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve birleşmiş milletler (bm) sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile bm'nin işid ile mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdüğü belirtildi.

harekat kapsamında son 24 saatte cerablus ve civarındaki bölgede, "teröristlere ait olduğu" belirlenen 20 hedefin fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulduğu bildirilen açıklamada, "türk silahlı kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir." ifadeleri kullanıldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;