Türkiye

'10 yaşındaki çocuğa kurşun mu sıkılır?'

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı, 'hırsızlık yaptığı' iddiasıyla Denizli'de silahla vurulan Roman çocuğun ailesini ziyaret etti. İşyeri sahibi tarafından öldürülen çocuk zihinsel engelliydi.

Konular: Türkiye
Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar Romanlara sağduyu çağrısında bulundu. [Fotoğraf: Anadolu Ajansı]

denizli'nin honaz ilçesinde öldürülen çocuğun ailesini ziyaret eden türkiye romanlar konfederasyonu genel başkanı ahmet çokyaşar, "10 yaşında, zihinsel engelli bir çocuk maalesef kurşunlanarak öldürüldü. bu olay bizim canımızı çok yaktı, çok üzüldük ancak biz sağduyulu insanlarız" dedi.

olayın ardından beş evin kundaklandığı mahallede romanlara sağduyu çağrısı yapan çokyaşar, "roman vatandaşları, türkiye'de vatanına, milletine bağlı kalan, bu anlamda provokasyonlara gelmeyen, kendisine yapılanları bir başkasına yapmayan bir anlayışa sahiptir. roman vatandaşlarının sorunu, toplumun kanayan bir yarası aslında. bu mahallede bugün bir çocuk öldü, yarın bu mahalledeki iki taraf da birbirine girerse 10 kişi ölür. oradan topluma bu olay dağılır" şeklinde konuştu.

çokyaşar ayrıca roman vatandaşlar ile ilgili devletin daha somut adım atıp istihdam, sağlık ve kentsel dönüşümle ilgili sorunlarının çözümünü hızlandırması gerektiğini de belirtti.

'dokuz tane kapsül bulundu'

öldürülen çocuğun babası kamil i. ise oğlunun zihinsel engeli bulunduğunu ve daha sadece 10 yaşında olduğunu söyledi.

"9-10 yaşındaki çocuğa kurşun mu sıkılır? birden silahını çekip ateşlemiş, sen kuş mu avlıyorsun? 9 tane kapsül bulundu. bizim sicilimize bir baksınlar, bir bozukluk var mı? ben mermer sektöründe sigortalı çalışan bir işçiyim. bize hırsız damgası vurulmuş. biz olay yerine geldik, çocuğu alıp honaz'a hastaneye yetiştirmeye çalıştık. ondan sonra dönüşümüzde baktık, olaylar yaşanmış. benim evladım 15 yaşında denmiş, 15 yaşında değil 10 yaşındadır. bir de engelli, zihinsel özrü var. izmir behçet uz çocuk hastanesi'nden rapor verildi, aylık alıyordu. bunu kalkıp da sen niye vuruyorsun, kuş mu avlıyorsun sokakta. iki tane teneke aldı diye bir insana böyle kurşun sıkılmaz."

honaz ilçesi kocabaş beldesinde pazar günü meydana gelen olayda, i.a.i. hürriyet mahallesi'ndeki depodan hırsızlık yaptığı iddiasıyla işyeri sahibi y.k tarafından tabancayla vurulmuştu. i.a.i'nin yakınları ile mahalleli arasında silahlı kavga çıkmış, y.k'nın evinin de aralarında yer aldığı beş ev kundaklamıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;