Kültür-Sanat

100. yılında Çanakkale anmaları başladı

Kütahya Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, savaşların anlatıldığı tiyatro gösterisi sunuldu.

Konular: Kültür-Sanat

belediye kültür ve ticaret merkezi'ndeki programda, tiyatro sanatçıları çanakkale savaşlarından kesitler sundu, ilahiler eşliğinde sema gösterisi yapıldı, şarkıcılar ismail coşkun ve mustafa yılmaz da çanakkale türkülerini okudu.

programda konuşan vali şerif yılmaz, geceyi düzenleyenlere teşekkür etti. çanakkale zaferi'nin bu yıl 100. yılının kutlandığını hatırlatan yılmaz, 'daha önce de gençlik ve spor bakanlığı, türkiye genelinde düzenlediği çanakkale zaferi programlarının ilkini, kütahya'da gerçekleştirdi' diye konuştu.

belediye başkanı kamil saraçoğlu da çanakkale ruhunun yaşatılması gerektiğini belirterek, gelecek nesillere bu ruhun aktarılmasının vatan borcu olduğunu ifade etti. sanatçıların sahnede türk bayrağı açılmasıyla sona eren programa, dumlupınar üniversitesi rektör yardımcısı prof. dr. yunus erdoğan, il jandarma alay komutanı albay mustafa uğur, il emniyet müdürü mehmet gülnaz, ak parti il başkanı ali çetinbaş, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;