IŞİD

"104 IŞİD'li öldürüldü"

IŞİD'e ait hedeflere TSK'ya ait 233 Fırtına topu, 40 Çok Namlulu Roket Atar, 4 tank ile gerçekleşen bombardımana koalisyon uçakları 11 hava harekâtı ile destek verdi. Genelkurmay, yapılan atışlar ve hava harekâtında 104 IŞİD'li öldürüldüğünü açıkladı.

işid'e ait hedeflere tsk'ya ait 233 fırtına topu, 40 çok namlulu roket atar, 4 tank ile gerçekleşen bombardımana koalisyon uçakları 11 hava harekâtı ile destek verdi. genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre operasyonda 104 işid'li öldürüldü.

kilis elbeyli ilçesine ve sınırda bulunan yüksektepe ile şehit yalçın nane hudut karakollarına suriye'den işid tarafından cuma günü saat 17.55'te toplam 6 roket/top atışı yapıldı. işid'in atış yaptığı mevziler tsk’ya ait hedef tespit sistemleriyle tespit edildi. işid'e ait hedeflere dün saat 18.00’den itibaren 233 fırtına topu, 40 çok namlulu roket atar (çnra), 4 tank ile atış yapıldı ve koalisyon uçakları ile 11 hava harekâtı düzenlendi.

açıklamada öldürülen işid mensuplarının yanı sıra atış hazırlığı içerisinde olduğu değerlendirilen işid'e ait bir top, bir havan ve 4 çnra mevzii ile işid'in karargah olarak kullandığı 7 binanın imha edildiği belirtildi.

Sınır şehri Kilis'e 18 Ocak'tan bu yana Suriye'deki IŞİD kontrolü altındaki bölgeden 83 roket saldırısı yapıldı.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;