Premier League

%13'lük hisse 400 milyon dolara gitti

2009'da Manchester City'i 400 milyon dolara satın alan Şeyh Mansur, altı yıl sonra aynı rakama kulübün hisselerinin sadece yüzde 13'ünü elinden çıkardı. Manchester City'ye devlet destekli bir Çin şirketi ortak oldu.

Konular: Spor, Futbol

altı ay süren görüşmelerin ardından devlet destekli çin medya sermaye (cmc) ve citic sermaye şirketlerinden oluşan konsorsiyuma 265 milyon sterlin yaklaşık 400 milyon dolar karşılığında kulübün hisselerinin yüzde 13'ünü sattı. altı yıl önce manchester city'i 265 milyon sterline satın alan şeyh mansur, aynı rakama kulübün hisselerinin sadece yüzde 13'ünü elinden çıkardı.

abd ulusal futbol ligi'nde yer alan new york city ve avustralya ligi'nde mücadele eden melbourne city'nin de sahibi olan city futbol grubu'nun çin'de gelişen futbol sektörüne ilgisinin de satış kararında etkili olduğu belirtildi.

city futbol grubu'nun başkanı haldun mübarek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "futbol dünyada ve çin'de en fazla sevilen ve izlenen spor. futbolun büyüme ihtimali çok heyecan verici. bu nedenle, çin'deki olağanüstü potansiyelden yararlanmak için doğru ortaklar bulmaya ve doğru anlaşmaya varmaya çalıştık" diye konuştu.

çin devlet başkanı şi ingiltere'ye ekim ayında yaptığı resmi ziyaret sırasında manchester city'nin tesislerini de gezmiş, arjantinli futbolcu sergio agüero ve ingiltere başbakanı david cameron ile özçekim yapmıştı. 

şeyh mansur kulübü 2008 yılında satın aldı. satın almanın ardından yapılan transferlerle kulübün yapısı ve çehresi değişti. kulüp, 2012 ve 2014'te premier league şampiyonlukları yaşadı.

kaynak: reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;