Türkiye Süper Ligi

1.5 sezonda 6 teknik adam

1977 yılından beri Gençlerbirliği'nde başkanlık yapan İlhan Cavcav kariyerinde onlarca teknik direktörle görev yaptı. Ankara temsilcisi sadece son 1.5 yılda tam 6 teknik adamla çalıştı. 7'ncisi de yolda.

Konular: Spor, Futbol
İlhan Cavcav 1935 doğumlu [Fotoğraf: AA]

ilhan cavcav 38 yıldan beri gençlerbirliği'nin başında. kariyeri boyunca 50'den fazla teknik direktörle çalışan ilhan cavcav bunlardan 6'sını son 1.5 senede öğüttü.

geçen yıldan bu yana ankara temsilcisinden 6 teknik adam geçti. bunlar kemal özdeş, mustafa kaplan, irfan buz, mesut bakkal, stuart baxter ve mehmet özdilek.

süper lig'de bu hafta sivasspor'a 1-0 yenilen gençlerbirliği'nde mehmet özdilek ile yollar ayrıldı. cavcav şimdi de 7'nci teknik adamı arıyor. gelecek hafta fenerbahçe ile karşılaşacak kırmızı siyahlı ekibi maça 21 yaş altını çalıştıran veyis kanber hazırlayacak.

gençlerbirliği'nde bu sezon işler iyi gitmiyor. ankara temsilcisi 15 maç sonunda topladığı 13 puanla 16'ncı sırada.

15 haftada 10 teknik adam değişikliği

gençlerbirliği gibi eskişehirspor da iki kez teknik direktör değiştiren kulüp oldu.

eşkişehirspor, sezona michael skibbe yönetiminde başlarken, alınan başarısız sonuçlar sonrasında alman teknik adamın yerine fenerbahçe'nin eski teknik direktörü ismail kartal takımın başına getirildi. eskişehir'in kırmızı-siyahlı takımı, kartal'dan da istediği verimi alamadı ve yolların ayrılmasından sonra takımı tecrübeli teknik adam samet aybaba'ya emanet etti.

mustafa denizli yeniden galatasaray'da

galatasaray da sezona başladığı teknik direktörle devam edemedi.

sarı-kırmızılılar, geçen sezonu 3 kupayla kapatan teknik adam hamza hamzaoğlu ile yollarını ayırırken, teknik direktörlük kariyerine galatasaray'da başlayan mustafa denizli'yi göreve getirdi.

trabzonspor, teknik direktör değişimi yaşayan takımların arasına girdi. bordo-mavililer, şota arveladze'nin yerine sezon sonuna kadar sadi tekelioğlu ile sözleşme imzaladı.

yaşattığı şampiyonluk ile bursaspor tarihine adını "altın harflerle" yazdıran teknik direktör ertuğrul sağlam da ayrılanlar arasına katıldı. sağlam'dan sonra takımın başına ersel uzgur getirildi.

sergen yalçın-okan buruk değişikliği

medicana sivasspor, geçen sene takımın başına getirilen sergen yalçın ile bu sezon yollarını ayırdı.

sivas temsilcisi, takımı daha önce gaziantespor'da görev yapan okan buruk'a emanet etti.

mersin idmanyurdu da yükselişi teknik adam değişikliğinde aradı. mersin ekibi, sezona mesut bakkal ile girerken, yolların ayrılmasından sonra teknik direktör bülent korkmaz ile anlaştı.

14 haftada 8 maça çıkabildi

antalyaspor ile yollarını ayıran teknik direktör yusuf şimşek, 14 hafta görevde kalırken, 8 maçta takımının başında sahaya çıktı. 

ligin 7. haftasındaki kasımpaşa maçından sonra 7 hafta men cezası alan şimşek, teknik direktör değişimi içinde yer alan bir başka isim oldu. şimşek, 7 maçlık cezasının birini ziraat türkiye kupası maçında çekti.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;