Türkiye

15 tarım işçisini ihmal öldürdü

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarım işçilerini taşıyan kamyonete süt kamyonu çarptı, 13'ü kadın 15 kişi hayatını kaybetti. Kamyonet kasasının üstünün açık olması ölü sayısını artırdı.

[Fotoğraf: AA]

manisa'nın gölmarmara ilçesinde asma yaprağı toplamak için yola çıkan tarım işçilerini taşıyan 45 sa 3779 plakalı açık kasa kamyonete 09 dz 344 plakalı süt kamyonunun çarpması sonucu 15 kişi hayatını kaybetti.

manisa valisi erdoğan bektaş, hacıveliler mahallesi mevkiindeki kazada hayatını kaybeden 15 kişiden 13'ünün aynı köyden kadın işçiler olduğunu söyledi. kazada iki kişi de yaralandı. vali bektaş'a göre, süt kamyonu şoförünün uyuduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

"kazanın olduğu yerde yol geniş, düz, görüş açık gözüküyor. harici bir sıkıntı gözükmüyor. süt kamyonu şoförünün uyumuş olabileceği ifade ediliyor ama araştırmalar devam ediyor. gerçekten çok acı bir olay. trafik canımızı yakmaya devam ediyor. uykunun bastırdığı bir saatte uykusunu almamış bir şekilde trafiğe devam etmek nasıl izah edilir, anlam veremiyoruz. bir köyümüzden 15 cenaze kalkacak, bu acının izahı mümkün değil."

gölmarmara belediye başkanı kamil öz ise ise süt kamyonu şoförüyle kamyonetten yaralı olarak kurtulan bir kişinin hastaneye kaldırıldığını, yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığını öğrendiklerini ifade etti.

"yol genişletme projesi yıllardır sürüyor"

kazanın yaşandığı yolda sıklıkla trafik kazalarının olduğunu, yolun genişletilmesi projesinin ise yıllardır devam ettiğini söyleyen öz, yolun tekrar ihaleye çıktığını ancak geç kalındığını anlattı.

öz, "yoldaki trafik yoğunluğu günde ortalama 10 bin araç seviyesinde. yıllardır söylüyoruz, bu yolun bir an önce bitirilmesi gerekiyordu. bu kazada 16 kişinin bulunduğu kamyonetten geriye 1 kişi kalmış. kazanın olduğu yerde ailelerin feryatlarını duydum. dayanmak çok güç. sahur vakti çıkıp günlüğü 40-50 liraya yaprak toplamaya giden insanlar bunlar. allah geride kalanlara sabır versin" diye konuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;