Diğer Sporlar

15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı dünya şampiyonu oldu

Milli Cimnastik Takımı sporcusu 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı, Güney Kore'de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
[Fotoğraf: Twitter]

15 yaşındaki cimnastikçi ayşe begüm onbaşı, güney kore’deki 14. aerobik cimnastik dünya şampiyonası’nda, 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazanarak şampiyon oldu.

türkiye cimnastik federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre; güney kore’de 13 haziran’da başlayan 14. aerobik cimnastik dünya şampiyonası’nda, 6 kategoride finale yükselen milli takımda, 15-17 yaş kategorisinde ayşe begüm onbaşı altın madalya kazanarak şampiyon oldu.

aynı kategoride, ayşe begüm onbaşı, mehmet ercoş ve deniz şahin’den oluşan trio milli takımı ise gümüş madalya kazandı.

erdoğan'dan tebrik telefonu

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, aerobik cimnastik dünya şampiyonası'nda altın madalya kazanan ayşe begüm onbaşı ve hocası gürkan er'i ramazan bayramı vesilesiyle telefonla aradı.

cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 15 yaşındabüyük bir başarıya imza atan "altın kız" ayşe begüm onbaşı ve aerobik cimnastik milli takım antrenörü gürkan er'in ramazan bayramı'nı tebrik eden cumhurbaşkanı erdoğan, haziran ayında güney kore'de yapılan aerobik cimnastik dünya şampiyonası'nda kazanılan altın madalyanın tüm türkiye için gurur verici olduğunu söyledi.

cumhurbaşkanı erdoğan, milli sporcu onbaşı ve hocasına başarılarının devamını diledi.

akhisar anadolu lisesi öğrencisi olan ve spor çalışmalarını manisa büyükşehir belediyespor spor kulübü bünyesinde sürdüren ayşe begüm'ün çalışmaları ve okul durumu hakkında er'den bilgi alan erdoğan, onbaşı'nın spor faaliyetlerinin yanı sıra derslerinde de başarılı olmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;