IŞİD

1500 ABD askeri yola çıkıyor

Amerikan Savunma Bakanlığı, daha önce Irak'a gönderme kararı aldığı 1500 askerden bir bölümünün birkaç hafta içinde yola çıkacağını açıkladı.

Konular: Ortadoğu, IŞİD

pentagon sözcüsü john kirby, 1500 amerikan askerin işid'le mücadelede irak ordusuna eğitim verip danışmanlık yapacağını açıklarken, bu askerlerin abd kongresi'nin irak misyonuna yönelik yeni bütçeyi onaylamasını beklemeden irak'a gidebileceğini söyledi. kirby, pengaton'un, irak'taki abd misyonunu genişletmesi için kongre'den yeni bütçe onayına ihtiyacı olduğunu da vurguladı. 

abd'nin irak'a göndereceği 1500 askerin 630'u rehberlik ve yardım misyonu kapsamında görevlendirilecek, 870'i de kapasite inşası ve eğitim misyonuna dâhil olacak. 2011'de irak'tan çekilen abd'nin bu ülkeye geri gönderdiği asker sayısı da 3 bine ulaşacak. 

beyaz saray' daha önce  irak ve suriye'deki operasyonlar için abd kongresi'nden 5,6 milyar dolar bütçe talep etmişti. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;