Gazze

16 bin yedek asker daha

Gazze'ye saldırılarını ara vermeden sürdüren İsrail ordusu 16 bin yedek askeri daha göreve çağırdı. İsrail ordusunda görevli bir general ise "Hamas'a ait tünellerin yıkılması birkaç gün içinde bitebilir" dedi.

İsrail ordusu Gazze'ye saldırı sırasında çok sayıda yedek askeri göreve çağırmıştı. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

afp haber ajansının israil ordu sözcüsüne dayandırdığı bilgiye göre, israil 16 bin yedek askeri daha göreve çağırdı. 7 temmuz'da başlayan saldırıların ardından israil ordusunun gazze'ye saldırılarında aktif olarak yer alan israil askeri sayısı 86 bini buldu.

israil radyosuna göre, israil güvenlik kabinesi çarşamba günü beş saatlik toplantının ardından gazze'ye saldırılara devam kararı aldı.

radyoya göre perşembe günü sekiz bakanın katılacağı başka bir toplantı daha yapılacak.

öte yandan israil ordusunda görevli general sami turgeman, israil'in gazze'de 'hamas'ın silah güzergâhı' olarak gördüğü tünellerin yıkılmasının birkaç gün içinde tamamlanabileceğini söyledi.

israil, 7 temmuz pazartesi günü ‘koruyucu hat’ adıyla gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlattı, 17 temmuz perşembe günü de karadan saldırıya geçti.

saldırılarda bin 361 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 680 kişi yaralandı.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;