ABD

1,6 milyar dolar üçe bölündü

ABD’de 1,6 milyar dolara katlanan ikramiyesi ile büyük heyecan yaratan şans oyunu Powerball, üç kişiyi zengin etti.

Konular: ABD
Chino Hills'de yaşayanlar, şanslı bileti satan dükkana hücum etti. [Fotoğraf: Reuters]

her biri 528,8 milyon dolar değerindeki üç biletin sahipleri, 8, 27, 34, 04, 19 ve 10 sayılarına oynadı. şans topu’na benzer bir oyun olan powerball’un kazananlarının isimleri açıklanmadı.

kazananlardan biri california eyaletinde  los angeles'ın doğusunda kalan chino hills adlı küçük bir şehirdeki bir markette alışveriş yaptı. diğer talihli tennessee eyaletinin munford şehrinden, sonuncu kişi ise melbourne beach, florida’dan çıktı.

kazananlar ödüllerini tek seferde almayı tercih ederse, toplam ödül 983,5 milyon dolara iniyor. biletlerden elde edilen gelirin yarısı ödüle, yüzde 40’ı eğitim ve sağlık giderlerine, kalan kısmı da bayiler ve çalışanların masraflarına gidiyor.

1 milyar 586 milyon değerindeki büyük ikramiye, abd’de şimdiye kadar verilen en yüksek ödüldü. abd’nin neredeyse tüm eyaletlerinde oynanan lotonun kazanma şansı 292 milyonda 1 olarak ölçüldü. ödülü duyan amerikalılar, son gece lotoya dakikada 1,3 milyon dolar yatırdı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;