Suriye'de iç savaş

'16 Nusra Cephesi komutanı öldürüldü'

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısı, toplantı halindeki Nusra Cephesi komutanlarını hedef aldı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre örgütün 16 üst düzey komutanı öldü.

Halep'in güney kırsalında yer alan Han Toman'da Nusra Cephesi'nin öncülüğündeki muhalifler, 16 İranlı asker öldürmüştü, 6 askeri de esir almıştı. [Fotoğraf:AFP]

hava saldırısının kim tarafından düzenlendiğine dair bir açıklama yok ancak rusya ya da abd öncülüğündeki koalisyon uçakları tarafından düzenlenmiş olabileceği ihtimâli üzerinde duruluyor. 

saldırı, idlib’in doğu kırsalında yer alan ve rejimden alındıktan sonra hizmet dışı kalan ebu duhur askeri havalimanını hedef aldı. nusra cephesi komutanları o sırada toplantı halindeydi.

al jazeera’ye bilgi veren kaynaklar, ölenler arasında örgütün önde gelen isimlerinden ürdünlü ebu hacer'in de olduğunu söyledi. 

abd ile rusya arasında bir mutabakat ile suriye'de 27 şubat'ta yürürlüğe giren 'şiddeti durdurma' anlaşmasına işid ve nusra cephesi dahil edilmemişti.

nusra cephesi öncülüğündeki muhalif gruplar, son olarak halep'in güney kırsalında rejimin ve rejimin yanında savaşan iran komutası altındaki milislerin elindeki han tuman bölgesini ele geçirmişti. saldırıda, 13 iranlı asker öldürülmüş. 5 ya da 6 iranlı asker de muhaliflerce esir alınmıştı.

[[Fotoğraf: Al Jazeera]]

kaynak: reuters ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;