Yasadışı dinleme iddialarıyla ilgili, Edirne ve Tekirdağ İstihbarat Şube’de inceleme yapan müfettişlerin raporu doğrultusunda gözaltına alınan 16 polis adliyeye sevk edildi.

Gözaltındaki polisler adliyeye sevk edilmeden önce sağlık kontrolünden geçirildi. [Fotoğraf: AA]

emniyetteki 'yasadışı dinleme' soruşturması kapsamında istanbul merkezli yedi ilde yürütülen operasyonda gözaltına alınan 16 polis adliyede savcılıkça sorgulanacak. 

soruşturma, müfettiş raporuna dayanıyor. edirne ve tekirdağ emniyet müdürlüğü istihbarat şubesi görevlilerinin 2008-2014 yılları arasındaki işlemleri müfettişlerce incelendi. inceleme sonucunda rapor hazırlandı. raporda aralarında milletvekili, savcı-hâkim, siyasetçi, üst düzey bürokrat, emniyet personeli ve basın mensubu da bulunan çok sayıda kişiyi sahte belgelerle, ilgileri olmayan yasadışı örgütlerin üyesi olmak gerekçesiyle dinledikleri ortaya çıktı.

bu gelişme üzerine aralarında emniyet müdürleri halil hilal seyfi ve özgür nikbay'ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. 

operasyon kapsamında gözaltına kararı verilen isimlerin, tekirdağ istihbarat şubesi'nde görevli emniyet müdürü halil hilal seyfi ve edirne istihbarat şubesi'nde görevli emniyet müdürü özgür nikbay ile diğer emniyet görevlileri burhan akyüz, oktay gümüş, vedat akyüz, onur topal, ülker selvi, fatih atalay, barış doğrul, hüseyin kütükçüoğlu, yusuf engingör, ünal yıldırım, osman duru, çetin onaran, kazım özdemir, ahmet özdil ve ibrahim arslan olduğu belirtildi.

kaynak: al jazeera ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;