Türkiye

16 yaşındaki genç vuruldu

İstanbul Gazi Mahallesi'nde HDP ve DHKP-C grupları arasında çıkan silahlı çatışmanın arasında kalan 16 yaşındaki İbrahim Öksüz vurularak öldü. HDP, Halk Cephesi'ni 'çatışmayı ve şiddeti körükleyen tavrından vazgeçmeye' çağırdı.

Konular: Türkiye

hdp istanbul il örgütü, gazi mahallesi'nde iki grup arasında çıkan silahlı çatışmanın arasında kalan gencin silahla vurularak yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

hdp’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“…tam da cumhurbaşkanı adayımız selahattin demirtaş’ın gecekondu yoksulları ve alevilerle güçlü bağlar kurduğu bir süreçte birtakım devrimci kılıklı karanlık güçlerin devreye soktuğu proje başarıya ulaştı ve 14 yaşında bir genci aramızdan aldı. bu kanlı provokasyonun fikir babaları ve uygulayıcıları yaptıkları ile ne kadar övünseler azdır!”

16 yaşındaki tekstil işçisi ibrahim öksüz perşembe akşamı çalıştığı atölyeden evine doğru giderken çapraz ateşte kaldı. 

vücuduna isabet eden kurşunla ağır yaralanan genç kaldırıldığı şişli etfal eğitim ve araştırma hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

olayda başka kişilerin de yaralandığı belirtildi, ancak sayı açıklanmadı. 16 yaşındaki ibrahim öksüz'ün cesedi sabah saatlerinde adli tıp kurumu'na gönderilecek.

gruplara gece boyu toma'larla müdahale eden polis olayları helikopter kamera ile kayda aldı.

emniyetten açıklama

istanbul emniyet müdürlüğü'nden de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. 

açıklamada, "31.07.2014 tarihinde ilimiz sultangazi ilçesine bağlı gazi mahallesi'nde karşıt gruplar arasında meydana gelen olaylarda dört şahıs yaralanmış, yaralanan şahıslardan i.ö. (16) isimli erkek şahıs kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiştir. konu ile ilgili olarak fail veya faillerin bir an önce tespit edilmesi ve olayın aydınlatılması için çalışmalarımız devam etmektedir" denildi.

istanbul valisi hüseyin avni mutlu ise yaşamını yitiren öksüz'le ilgili twitter hesabı üzerinden, "pkk ile halk cephesi yandaşlarının gazi mah.deki çatışması sonucu hayatını kaybeden masum yavrumuza allah'tan rahmet, ailesine sabır dilerim" dedi.

nurtepe'de başladı

istanbul kağıthane ilçesinde alevilerin yoğun olarak yaşadığı nurtepe semtinde hdp ve dhkp-c taraftarları arasında başlayan kavga yine alevilerin yoğun olduğu sancaktepe ve gazi mahallerine de sıçramıştı.

hdp, önceki gün nurtepe'de cumhurbaşkanı adayı selahattin demirtaş'ın seçim standını açtı. dhkp-c üyeleri standa giderek, bölgede hiçbir partinin seçim standı açamayacağını söyledi ve standı kaldırmalarını istedi. hdp'liler karşı çıktı.

kısa sürede kavgaya dönüşen olayda her iki taraftan da yaralananlar oldu. buradaki kavga daha sonra sarıgazi ve gazi mahallesi'ne sıçradı.

polis her üç semtte de taraflara müdahalede bulunmuştu.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;