Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

17-25 Aralık savcıları ve hâkiminin dosyaları Yargıtay'a gidiyor

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürüten savcılar Kara ve Akkaş ile hâkim Karaçöl hakkındaki dosyaların Yargıtay'a gönderilmesine karar verdi.

Savcı Muammer Akkaş. [Fotoğraf: DHA]

bakırköy 16. ağır ceza mahkemesi, 17-25 aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yürüten savcılar celal kara ile muammer akkaş hakkında ''görevi kötüye kullanma'', hâkim süleyman karaçöl hakkında ise ''görevi ihmâl'' suçlarından hazırlanan iddianamelerle ilgili, ''son soruşturmanın açılması''na hükmetti. dosyaların yargıtay'a gönderilmesine karar verdi.

hâkimler ve savcılar yüksek kurulu (hsyk) 2. dairesi’nin 3 mart 2015'te soruşturma izni vermesiyle, bakırköy cumhuriyet başsavcılığı'nın 17 aralık soruşturmasının savcısı celal kara ile 25 aralık soruşturmasının savcısı muammer akkaş ve hâkimi süleyman karaçöl haklarında hazırladığı iddianame, bakırköy 16. ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

savcı akkaş ile savcı kara için "görevi kötüye kullanma" suçundan 3, hâkim süleyman karaçöl'ün ise "görevi ihmâl" suçundan 2 yıla kadar hapsi isteniyordu.

görevden uzaklaştırılmışlardı

cumhuriyet savcısı muammer akkaş, istanbul cumhuriyet savcısı olarak görev yaparken tekirdağ cumhuriyet başsavcılığı'na savcı olarak atanmıştı. tekirdağ cumhuriyet savcısı olarak görev yapan akkaş, hsyk tarafından tedbiren uzaklaştırılmıştı.

hâkim süleyman karaçöl ise istanbul sulh ceza mahkemesi'nde hâkimken, kütahya cumhuriyet başsavcılığı'na hâkim olarak atanmıştı. karaçöl de hsyk tarafından görevinden tedbiren uzaklaştırılmıştı.

cumhuriyet savcısı celal kara, istanbul cumhuriyet savcısı olarak görev yaparken afyonkarahisar cumhuriyet başsavcılığı'na savcı olarak atanmıştı. afyonkarahisar cumhuriyet savcısı olarak görev yapan kara, hsyk tarafından tedbiren uzaklaştırılmıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;