Deprem

17 Ağustos'un üzerinden 17 yıl geçti

17 Ağustos 1999’daki Kocaeli Gölcük merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren 18 bini aşkın kişi, felaketin 17. yıldönümünde anıldı.

Konular: Deprem, Türkiye

17 ağustos 1999’daki 7.4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler, depremin merkez üssü kocaeli'nin gölcük ilçesinin yanısıra yalova ve sakarya’da anıldı. saat 03.02'de meydana gelen ve 45 saniye süren 7,4 büyüklüğündeki depremde yakınlarını kaybedenler, mezarlıklara gitti.

Depremde yakınlarını kaybedenler, mezarlıklara gitti.
[[Fotoğraf: AA]]
gölcük’ün  kavaklı sahilindeki deprem anıtı önünde marmara depremi'nin 17. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde kur'an-ı kerim okundu, felaketin yaşandığı saat olan 03.02'de saygı duruşunda bulunuldu. yaşamını yitirenler anısına anıta çelenk bırakıldı, denize karanfiller atıldı ve dua edildi.
Gölcük’ün Kavaklı sahilinde denize karanfiller atıldı.
[[Fotoğraf: DHA]]
sakarya ve yalova'daki anmalar

depremde hayatını kaybedenler, sakarya imam hatip liseleri mezunları ve mensupları derneğinin kent meydanı'nda düzenlediği etkinlikte dualar okundu.
yalovalılar da depremde hayatını kaybedenleri anmak için, deprem anıtı’na giderek anıtı çiçeklerle donattılar. 18 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği depremde ölenler dualarla anıldı.

başbakan’dan anma tweeti

twitter hesabından açıklama yapan başbakan binali yıldırım, "17 yıl önce tüm türkiye'nin yüreğini yakan o acıyı unutmadık, unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;