Gülen örgütü soruşturmaları

17 Aralık savcılarına soruşturma

HSYK, yolsuzluk operasyonlarını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Muammer Akkaş ile şüphelilerin mal varlıklarına el konulması kararı veren hakim Süleyman Karaçöl hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Konular: Türkiye
17 Aralık soruşturmasının koordinatör savcısı Zekeriya Öz, 11 Şubat'ta Bolu'ya atandı. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

soruşturma kararı onay için adalet bakanı bozdağ'a gönderilecek. bozdağ'ın onay vermesi durumunda soruşturma işlemleri hâkimler ve savcılar yüksek kurulu (hsyk) 2. dairesi tarafından yürütülecek.

soruşturma kararını veren hsyk 3. dairesi, söz konusu savcılar ve hakim süleyman karaçöl hakkındaki ihbar ve şikâyetler nedeniyle inceleme yapılmasına karar vermiş ve inceleme kararı izin için adalet bakanlığı'na gönderilmişti.

adalet bakanı bekir bozdağ'ın inceleme iznine onay vermesinin ardından kurul müfettişlerinin başlattığı çalışma tamamlandı.

hsyk 3. dairesi, müfettiş raporu doğrultusunda, zekeriya öz, muammer akkaş, celal kara ve süleyman karaçöl hakkındaki soruşturma açılmasına oy çokluğuyla karar verdi.

daire üyeleri ahmet kaya, bülent çiçekli ve resul yıldırım soruşturma açılmaması yönünde oy kullandı. daire başkanı ve hsyk başkanvekili ahmet hamsici ile üyeler ömer köroğlu, ahmet karayiğit ve zeynep kavlak ise soruşturma açılması yönünde oy verdi.

17 aralık'ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında o dönem kabinede bulunan eski bakanlar muammer güler ve zafer çağlayan'ın çocukları ile halk bankası genel müdürü süleyman aslan ve işadamı rıza sarraf'ın da aralarında olduğu şüpheliler tutuklanmış, iki bakanın oğlu ve rıza sarraf'ın 28 şubat'ta tahliye edilmesiyle soruşturmada tutuklu kalmamıştı. 

25 aralık'taki soruşturmaya ise çok sayıda işadamı ile başbakan recep tayyip erdoğan'ın oğlu bilal erdoğan'ın adı karışmıştı. savcı muammer akkaş'ın gözaltı talimatı ve arama kararları emniyet tarafından uygulanmamış, ardından dosya savcı akkaş'tan alınmıştı. şüpheliler daha sonra yeni atanan savcılara ifade vermişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;