Gülen örgütü soruşturmaları

17 polis tutuklandı

İstanbul merkezli olarak çok sayıda ilde düzenlenen "paralel yapı" operasyonunda gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 17'si tutuklandı.

Konular: Türkiye
Eski İstanbul Organize Suçlarla Şubesi Müdürü Nazmi Ardıç [Fotoğraf: AA]

istanbul cumhuriyet başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar bürosu tarafından, "suç örgütü kurmak", "örgüt üyesi olmak", "siyasal casusluk", "resmi evrakta sahtecilik", "kişisel verileri usulsüz kaydetme", "bilgisayar verilerini silme" ve ''türkiye cumhuriyeti hükümetinin görevini yapmasını kısmen engellemeye teşebbüs'' suçlarından yürütülen soruşturmada, savcılık tarafından ifadesi alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 29 şüpheli polisin hâkim sorgusu sona erdi.

hâkim, aralarında eski istanbul emniyet müdür yardımcısı mahir çakallı ile eski istanbul organize suçlarla mücadele şube müdürü nazmi ardıç'ın da bulunduğu 17 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

diğer 12 şüpheli ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;