Gülen örgütü soruşturmaları

19 eski polis tutuklandı

İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonda, Gülen örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla yakalanan 27 eski emniyet personelinden 19'u tutuklandı.

istanbul merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonda, gülen örgütünün şifreli haberleşme programı bylock'u kullandıkları iddiasıyla yakalanan 27 eski emniyet personelinden 19'u tutuklandı.

istanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele şube müdürlüğü ekipleri, kanun hükmünde kararname (khk) kapsamında, örgüt bağlantıları olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen ve haklarında gözaltı kararı verilen 32 emniyet mensubunun yakalanması için çalışma başlattı.

istanbul merkezli 13 ilde 10 nisan'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 27 eski emniyet personeli gözaltına alındı.

emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 19'u tutuklanırken, 7'si adli kontrol kararıyla, 1'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. hakkında gözaltı kararı bulunan 5 emniyet mensubu aranıyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;