Gülen örgütü soruşturmaları

19 polise gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanı Cevzet Soysal'ın, 1998'de Batman'da kaçırılarak öldürülmesi olayına ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma'da 14'ü polis 19 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı.

Konular: Türkiye

istanbul cumhuriyet başsavcılığı'nın hükümetin 'paralel yapı' dediği gülen cemaati'ne yönelik soruşturmasında 14'ü polis, 19 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. savcılığın talimatıyla harekete geçen istanbul terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı verilen 14'ü polis 19 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

soruşturma öncesinde türkiye petrolleri anonim ortaklığı'ndaki işine gitmek üzere çıktığı evine bir daha dönemeyen cevzet soysal'ın ölümünden cemat'e yakın polislerin sorumlu olduğuna dair iddai ortaya atılmıştı. iddiayı emniyet istihbarat dairesi'nin eski başkanı sabri uzun, "in" adlı kitabında dile getirmişti. iddia, kitapta cemaat içinde yer alan, daha sonra ise itirafçı olduğu iddia edilen bir polis memurunun anlatımlarına dayandırılmıştı. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;