PKK

20 memur PKK’nın elinde

Van'ın Saray ilçesinde 11 gümrük memuru ve bir şoförün PKK tarafından kaçırıldığı açıklandı. Daha sonra bir kadın memur ve şoför serbest bırakıldı. 10 Ağustos’ta Hakkâri’de PKK tarafından kaçırılan 10 gümrük memurundan da haber alınamıyor.

Konular: PKK, Türkiye
[ARŞİV] [Fotoğraf: AFP / Arşiv]

genelkurmay başkanlığı, cumartesi günü kapıköy sınır kapısı’nda çalışan ve mesai bitiminde ayrıldıktan sonra haber alınamayan 11 gümrük memuru ve bir araç sürücüsünün pkk tarafından kaçırıldığını açıkladı. açıklamada “van ili saray ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından kapıköy sınır kapısı'nda görevli 11 gümrük muhafaza memuru ve araç sürücüsü kaçırılmıştır”  denildi.

daha sonra araç sürücüsü ile bir kadın memur serbest bırakıldı.

van'ın iran sınırındaki kapıköy sınır kapısı'nda cuma günü saat 16.30'da mesai bittikten sonra 11 gümrük memuru ve bir şoför servisle, bazı gümrük görevlileri de özel araçlarıyla van'a gitmek üzere yola çıktı. kendi özel araçlarıyla yola çıkan memurlar van'a ulaşırken, servisle gelenlerden haber alınamamıştı. bunun üzerine yakınları ve diğer gümrük görevlileri durumu jandarma ekiplerine bildirdi. jandarma ekipleri ihbar üzerine yol güzergâhında araştırma yapıp, haber alınamayan 12 kişiyi bulmak için çalışma başlatmıştı.

hakkâri’de memurlardan 14 gündür haber alınamıyor

yüksekova ilçesindeki esendere sınır kapısı'nda görev yapan ve bir süre önce hizmet vermeye başlayan çukurca ilçesindeki irak sınırında bulunan üzümlü sınır kapısı'nda geçici olarak görevlendirilen 10 gümrük muhafaza memuru, 10 ağustos sabah saatlerinde yüksekova'dan çukurca'ya gitmek üzere minibüsle yola çıkmıştı.
gümrük memurlarının görev yerlerine gitmediklerinin tespit edilmesi üzerine telefonla ulaşmaya çalışan diğer görevliler, konuyu kaymakamlığa bildirmiş ancak güvenlik güçlerinin personeli bulma çalışması sonuçsuz kalmıştı.

memurların aileleri o tarihten bu yana endişe ile yakınlarını bekliyor.

kaynak: al jazeera, genelkurmay başkanlığı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;