Suriyeli Mülteciler

200 Suriyeli kaçak yakalandı

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden 200'ü, Avrupa'ya kaçmaya çalışırken yakalandı.

200 kaçaklar bu tekne ile Avrupa'ya kaçmaya çalışacaktı. [AA]
mersin'de yasadışı yollardan avrupa'ya gitmek isteyen yaklaşık 200 suriyeli sığınmacı tekneye bindirilirken yakalandı. olayla ilgili tekne mürettebatından 7 kişi gözaltına alındı.
mersin jandarma komutanlığı ve erdemli jandarma komutanlığı ekipleri, bir grup sığınmacı suriyelinin avrupa'nın çeşitli ülkelerine kaçak yollarla gideceği bilgisine ulaştı.
 
teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, sığınmacıların "kanarya 33" adlı bir tekneyle yurtdışına çıkartılacağını belirledi. daha sonra tekneye operasyon düzenleyen ekipler, içerisinde çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 suriyeli sığınmacıyı tekneye bindirilmeden yakaladı.
 
suriyelilerin, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak türkiye'ye sığındıkları, ardından da çalışmak için yunanistan, ispanya, italya ve fransa gibi ülkelere gitmek istedikleri öğrenildi.
 
yakalanan sığınmacılar, erdemli ilçe jandarma komutanlığı ekipleri tarafından, erdemli kapalı spor salonu'nda yapılan sağlık kontrollerinin ardından mersin yabancılar şubesi'ne teslim edildi.
 
kaçakların yurtdışına çıkmasına yardım ettiği ileri sürülen tekne mürettebatından 7 kişi de gözaltına alındı.
 
kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;