Birleşmiş Milletler

"2016'da 32 BM personeli görev sırasında öldürüldü"

BM Çalışanları Sendikası, geçen yıl dünya genelinde çeşitli ülkelerde görev yapan 32 Birleşmiş Milletler çalışanının görevleri sırasında öldürüldüğünü açıkladı.

[Fotoğraf: Getty Images]

bm çalışanları sendikası'ndan yapılan açıklamada, 2016'da çeşitli ülkelerde görev yapan birleşmiş milletler (bm) çalışanlarından 32'sinin kasıtlı saldırılar sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

öldürülenlerden 26'sının barışgücü askeri, 2'sinin güvenlik görevlisi, diğerlerinin de çeşitli sivil çalışanlar olduğu vurgulandı.

bm personelinin en fazla can kaybı yaşadığı ülke ise mali oldu. bu ülkedeki bm misyonlarında görev yapan 23 kişi saldırı, pusu ya da tuzaklanmış patlayıcılarla hayatını kaybetti.

açıklamada, son beş yılda öldürülen bm personeli sayısının ise 239 olduğu belirtildi. buna göre, öldürülen personel sayısı 2016'da 32, 2015'te 51, 2014'te 61, 2013'te 58, 2012'de ise 37 kişi oldu.

açıklamada, bm personelinin yüksek riskli bölgelerde görev yaparken kasıtlı saldırılara maruz kaldığı da ifade edilerek, bm genel sekreterliği'nden personelin güvenliğinin sağlanması için daha fazla kaynak ve ekipman tahsis edilmesi istendi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;