Bilim-Teknoloji

2020'de 3,7 milyar kişi 4G kullanacak

Ericsson Türkiye'nin açıkladığı Mobilite Raporu'na göre, 2020 yılında 3,7 milyar kişi 4G kullanacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
2020 yılında 3.7 milyar kişi 4G kullanacak
2020 yılında 3.7 milyar kişi 4G kullanacak [Fotoğraf: Shutterstock]

bilgi ve iletişim teknolojileri (ict) sektörü ve mobil teknolojilerin hız kesmeyen gelişimini değerlendiren rapor, 2020'de mobil abone sayısının 9,2 milyara, mobil geniş bant kullanıcı sayısının ise 7,7 milyara ulaşmasını öngörüyor.

teknoloji yatırımlarının hızla devam etmesiyle, 2020'ye kadar dünya nüfusunun yüzde 70'inin 4g/lte kapsamasında olacağı ve 3,7 milyar kişinin bu teknolojiyi veya daha üstünü kullanacağı tahmin ediliyor.

bu sürede akıllı telefon kullanıcı sayısı iki katından fazla artacak, bu kapsamda dünya nüfusunun yüzde 70'i akıllı telefon kullanacak ve toplam mobil veri trafiğinin yüzde 80'ini akıllı telefonlar oluşturacak. tüm bu beklentiler ışığında, mobil veri trafiği dünya genelinde dokuz kat artacak; en çok paylaşılan veri türü ise video olacak. video paylaşımı her yıl yüzde 55 oranında büyüyerek, 2020 yılında toplam mobil veri trafiğinin yüzde 60'ını oluşturacak.

türkiye'deki kullanıcılar daha fazla mobil data kullanmak istiyor

raporda, türkiye'den akıllı telefon kullanıcılarının 'davranışları' da incelendi. ülkede akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 65'i kapsama ve kesintisiz iletişim konularına son derece duyarlı. 3g kullanıcıları, yüksek miktarda veri tüketen pek çok mobil servisi yoğun biçimde kullanıyor.

buradan hareketle 3g kullanıcılarının yüzde 40'ı sınırsız data planı istiyor ve yüzde 41'i daha iyi bir kapsama ve servis kalitesi olması halinde, mobil veri kullanım miktarını arttırabileceğini iletiyor.

ortadoğu ve kuzey afrika bölgesinde 2014 yılı sonu itibariyle 680 milyon olan mobil abone sayısı, 2020'ye kadar 970 milyona ulaşacak. 2020'de teknolojinin geleceği nokta ile artan mobil aboneliklerin, bölgedeki bağlanabilirliği daha önce görülmemiş seviyelere taşıması bekleniyor. 2014 sonu itibariyle dünyadaki mobil abone sayısının yüzde 10'u, lte abonelerinin ise yalnızca yüzde 1'i, türkiye'nin de içinde bulunduğu ortadoğu ve kuzey afrika bölgesine ait.

2020 yılı projeksiyonlarına bakıldığında ise dünyada lte kullanıcı sayısı 3,7 milyar olması beklenirken, bu kullanıcıların 210 milyonu ortadoğu ve kuzey afrika bölgesi'nde olacak. bölgede 2014-2020 yılları arasında mobil veri trafiğinde 14 kat büyüme beklenirken, bu büyüme rakamı dünya genelinde dokuz kat olarak öngörülüyor. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;