2022 Dünya Kupası

2022 için mayıs da masada

Avrupa Kulüpler Birliği, Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası’nın kış ya da yaz mevsimi yerine mayıs ayında yapılmasını talep edecek.

Konular: Spor, Futbol
Katar'ın ev sahipliği 2 Aralık 2010'da açıklanmıştı. [Fotoğraf: Getty Images]

bbc’den richard conway’in haberine göre, üyeleri arasında manchester united, liverpool, barcelona ve bayern münih gibi büyük kulüplerin yer aldığı avrupa kulüpler birliği, 2022 dünya kupası tartışmaları için yeni bir çözüm önerecek.

birlik, kupanın mayıs ayında düzenlenmesini talep edecek.

fifa, katar’da 40 dereceyi aşan hava sıcaklıkları nedeniyle kupanın yaz mevsiminde düzenlemesine sıcak bakmıyor.

katar, soğutma sistemleri kuracağı stadyumlarda seyirci ve futbolcuların sıkıntı yaşamayacağını garanti etse de, sokaklarda yaşanabilecek sorunlar fifa’yı düşündürüyor.

gündeme gelen ekim ve kasım aylarına, ligler ve avrupa kupaları yüzünden avrupalı kulüpler sıcak bakmıyor.

2014 dünya kupası’nda mücadele eden futbolcuların yüzde 75’i avrupa kulüplerinde top koşturuyor. bu yüzden birlik, bu konuda kendilerinin görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini açıklamıştı.

kupanın şubat ayında düzenlenmesine dair öneriler ise kış olimpiyatları ile çakışacağı için ioc’nin tepkisini çekmişti.

avrupa kulüpler birliği’nin gündeme getirmeye hazırlandığı mayıs ayı, liglerin bir ay erkene çekilmesi şartıyla herkes için tercih edilecek bir çözüm olabilir.

katar’da mayıs ayında hava sıcaklıkları 35 derece civarında seyrediyor.

meksika ’86, abd ’94 ve japonya/güney kore 2002’de de hava sıcaklıkları bu seviyedeydi.

kaynak: bbc

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;