Diğer Sporlar

2022 olimpiyat adayları belli oldu

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2022 Kış Oyunları’nın resmi adaylarını belirledi. Ev sahipliği için Oslo, Almatı ve Pekin yarışacak.

Konular: Spor
2014 Kış Olimpiyatları'na Rusya'nın Soçi kenti ev sahipliği yapmıştı. [Fotoğraf: Getty Images]

uluslararası olimpiyat komitesi (ioc), üç kenti konaklama, mekan, doping kontrolü, güvenlik ve ulaşımın da aralarında bulunduğu ölçütlere göre belirledi.

ioc başkanı thomas bach, olimpiyatların düzenlenmesi konusunda birbirinden çok farklı üç yaklaşım görmekten memnuniyet duyduklarını söyledi:

“bu, ioc’ye farklı kalıcılık planları, farklı yaklaşımları, farklı bütçeleri olan üç değişik adaylık başvurusu arasında seçim yapma olanağı sunuyor.”

böylece 2022 kış olimpiyatları ve paralimpik oyunları’na ev sahipliği için adaylık sürecinde ilk aşama tamamladı. 

üç aday, 2015’in ilk ayında, adaylık dosyalarını ve garantilerini uluslararası olimpiyat komitesi (ioc)’ye sunacak.

şubat ve mart aylarında ioc değerlendirme komisyonu aday kentleri ziyaret edecek. komisyon mayıs ya da haziran’da aday kentler hakkında raporunu hazırlamış olacak.

aynı aylarda adaylar ioc üyelerine projelerini sunacak.

2022 kış olimpiyatları ve paralimpik oyunları’na ev sahipliği yapacak kent, 31 temmuz 2015’te, kuala lumpur’daki ioc toplantısında yapılacak oylamayla belirlenecek.

stokholm, krakow ve lviv de 2022 oyunları için ioc’ye adaylık başvurusunda bulunmuştu ama bu üç kent sonradan adaylıktan çekildi.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;