Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

25 Aralık savcı ve hâkimine yargılama

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında görev alan eski savcı Muammer Akkaş ve eski hâkim Süleyman Karaçöl hakkındaki iddianameyi kabul etti.

Savcı Muammer Akkaş. [Fotoğraf: DHA]

bakırköy cumhuriyet başsavcılığı, 25 aralık soruşturmasında görev aldıktan sonra mesleklerinden ihraç edilen eski savcı muammer akkaş ve eski hâkim süleyman karaçöl hakkında iddianame hazırladı. yargıtay 5. ceza dairesi, akkaş’ın "görevi kötüye kullanma", karaçöl’ün de "görevi ihmal" suçundan yargılanmasının istendiği iddianameyi kabul etti.

akkaş ve kara, birinci sınıf hâkim ve savcı oldukları için ilk derece mahkemesi olan yargıtay 5. ceza dairesi'nde 25 kasım’da yargılanacaklar.

iddianamede, eski savcı akkaş'ın ''görevi kötüye kullanma'' suçundan 3 yıl, eski hâkim süleyman karaçöl'ün ise ''görevi ihmal'' suçundan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

necmettin bilal erdoğan ile işadamları mustafa latif topbaş, cengiz aktürk, usame kutup, yasin el kadı, muaz kadıoğlu, abdullah tivnikli, orhan cemal kalyoncu, ömer faruk kalyoncu, avni çelik, ibrahim çeçen'in de aralarında olduğu 41 kişi ve iki şirket, görülecek davada mağdur olarak yer alacak.

meslekten ihraç edilmişlerdi

25 aralık’ta istanbul cumhuriyet savcısı olarak görev yapan akkaş, tekirdağ cumhuriyet başsavcılığı'na savcı olarak atanmıştı. tekirdağ cumhuriyet savcısı olarak görev yaptığı sırada hsyk tarafından tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı.

hâkim süleyman karaçöl ise istanbul sulh ceza mahkemesi'nde hâkimken kütahya cumhuriyet başsavcılığı'na hâkim olarak atanmıştı. karaçöl de hsyk tarafından görevinden tedbiren uzaklaştırılmıştı.

hsyk 2. dairesi, 12 mayıs'ta savcılar zekeriya öz, celal kara, muammer akkaş, mehmet yüzgeç ile hâkim süleyman karaçöl'ün meslekten ihracına karar vermişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;