Bilim-Teknoloji

262 kilogram fildişi ele geçirildi

İsviçre polisi, Tanzanya'dan 262 kilogram fildişi kaçıran üç Çinli'yi Zürih Havalimanı'nda yakaladı. Çıkarılan dişleri için 50 filin öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
172 parçaya bölünen fildişleri 8 bavula sığdırıldı. [Fotoğraf: AP]

isviçre polisi, 6 temmuz'da çin uyruklu üç uçak yolcusunun bagajlarında bulunan 262 kilogram fildişini basına gösterdi. gümrük yetkilisi heinz widmer, 172 parçaya ayrılarak sekiz bavula sığdırılan dişlerin piyasa değerinin yaklaşık 400 bin dolar olduğunu söyledi. 

tanzanya'nın darüsselam kentinden yola çıkan çinli üç kaçakçının, zürih üzerinden pekin'e ulaşmayı amaçladıkları öğrenildi. 

fildişi işlemeciliğinin yasal olduğu çin'de, maddi gücü artan orta sınıfın talebi kaçakçılığın artmasına neden oluyor. isviçreli yetkililer, bu dişlerin elde edilmesi için yaklaşık 50 filin öldürüldüğünü tahmin ediyor. 

çinli kaçakçıların bavulunda ayrıca 1 kilogram ağırlığında 21 aslan dişi ve 35 pençe bulundu. diş ve pençeler, çin'de şans ve zenginlik getirdiğine inanılan mücevher ve tılsım yapımında kullanılıyor. 

gözaltına alınan çinli kaçakçılar, gümrük kuralları ve hayvan hakları ihlalinden yargılanacak.  çin, mayıs ayında fildişi ticaretinin yasaklanması konusunu gündeme getirse de henüz somut bir adım atılmadı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;