IŞİD

27 IŞİD'li öldürüldü

Halep'in kuzeyinde saldırı hazırlığı yaptığı tespit edilen IŞİD hedeflerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait Fırtına obüsleriyle yapılan topçu atışları ve koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekatı sonucu, 27 IŞİD mensubu öldürüldü.

anadolu ajansı'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre pazar günü, keşif gözetleme araçları ile suriye'nin halep kenti kuzeyinde saldırı hazırlığı yapan işid hedefleri belirlendi. 

söz konusu hedeflere, tsk'ya ait fırtına obüsleri ve çnra bataryalarıyla topçu atışı yapılırken, koalisyon güçleri tarafından da üç ayrı hava harekatı düzenlendi.

operasyon sonucunda, el bil, şeyh rih, faydiyuah, güzel mezra, tel hışn ve baragitah bölgelerinde, toplam 27 işid mensubu öldürüldü. 

operasyonda, 7 işid mevzisi mevzisi de imha edildi.

muhaliflerin devam eden operasyonları sonucunda işid kontrolündeki faydiyuah şeyh rih ve tel hışn bölgeleri muhalifler tarafından ele geçirildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;