Gülen örgütü soruşturmaları

28 polis gözaltında, 1 kayıp

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin eski polisleri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 29 şüpheliden 28'i gözaltına alınırken, Başkomiser Ali Kavlak aranıyor.

[ARŞİV] [Fotoğraf: Reuters]

organize suçlarla mücadele şubesi'nin eski müdürü nazmi ardıç'ın emniyet müdürlüğü yakınlarında salı günü gözaltına alınmasının ardından, aranan şüphelilerden komiser metin güneş de gün içerisinde gözaltına alındı.

gözaltı listesindeki son isim olan başkomiser ali kavlak halen aranıyor. 28 polisin de ifade alma işlemleri sürüyor.

polislerin cuma günü sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

organize suçlarla mücadele şubesi'nde önceden çalışan ve aralarında emniyet müdürü ile müdür yardımcılarının da olduğu 29 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma kapsamında pazartesi günü yakalama ve gözaltı kararı verilmişti.

casusluk, yasadışı dinleme, hükümetin görevine engel olma gibi suçlardan aranan istanbul organize suçlarla mücadele şubesi'nin eski müdürü nazmi ardıç, vatan caddesindeki akgün oteli'nin önünde yakalanmıştı.

17-25 aralık operasyonlarında yer almıştı

organize suçlarla şube müdürlüğü görevine, eski istanbul emniyet müdürü hüseyin çapkın’ın isteğiyle getirilen nazmi ardıç, 17- 25 aralık sürecinde fatih belediyesi ve toki  ihalelerindeki usûlsüzlük iddiaları ile ilgili operasyonu gerçekleştirmişti. operasyonda fatih belediye başkanı mustafa demir ve eski çevre ve şehircilik bakanı erdoğan bayraktar'ın oğlu abdullah oğuz bayraktar da gözaltına alınanlar arasındaydı. ergenekon, balyoz, şike ve odatv operasyonlarında da görev alan ardıç, 17 ve 25 aralık operasyonunu yapan polis müdürlerinden yakub saygılı ve mahir çakallı ile birlikte haklarında açılan idari soruşturmalar kapsamında ihraç edilmişti. son olarak karaman'da görevlendirilen ardıç, daha önce 17 ve 25 aralık operasyonunu yapan polis müdürleri ile birlikte adliye önünde yapılan basın açıklamasına katılmıştı. ardıç, fezlekede 'dönemin başbakanı' ifadesinin geçtiğini söyleyen başbakan recep tayyip erdoğan hakkında da, böyle bir ifadenin fezlekede geçmediğini ileri sürerek suç duyurusunda bulunmuştu.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;