2016 Rio Olimpiyatları

29 devşirmeden 3'ü madalya kazandı

2016 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına yarışan 29 devşirme sporcudan 3'ü madalya kazanmayı başardı.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Copello 400 metre engellide bronz kazandı [Getty]

türkiye'deki kulüplerin ulusal liglerde başarılı olabilmek için tercih ettiği ve yerli sporcuların gelişimlerine yardımcı olması için planlanan 17 farklı ülkeden devşirme sporcular, olimpiyatlarda beklenen madalya katkısını sağlayamadı.

türkiye adına brezilya'da 9 branşta 29 devşirme sporcu madalya mücadelesi verdi.

kenya, etiyopya, çin, jamaika, letonya, ukrayna, rusya, gürcistan, fransa, güney afrika, azerbaycan, türkmenistan, bulgaristan, özbekistan, dağıstan, abd ve küba'dan devşirilen sporcular, güreş, atletizm, yüzme, masa tenisi, kano, judo, basketbol, boks ve halter branşlarında milli formayı giydi.

olimpiyatlarda türkiye adına ilk madalya türkmenistan doğumlu daniyar ismayilov'dan geldi. 24 yaşındaki sporcu, erkekler 69 kiloda toplamda 351 kilo ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

küba asıllı yasmani copello escobar, erkekler 400 metre engelli finalinde bitiş çizgisini 47,92'lik zamanla geçerek, bronz madalyaya ulaştı. türkiye adına yarışan güreşçi selim yaşar, devşirme sporcuların kazandığı madalya sayısını 3'e çıkaran isim oldu. serbest stil 86 kiloda mindere çıkan dağıstan asıllı sporcu, gümüş madalya aldı.

rio'ya 103 sporcuyla katılan, 1 altın, 3 gümüş, 4 bronz olmak üzere toplam 8 madalya alan türkiye'ye, 17 ülkeden 29 devşirme sporcunun madalya katkısı ise 3'te kaldı.

oyunlarda türkiye adına yarışan devşirme sporcular şöyle:

atletizm (17):

tarık langat akdağ, ilham tanui özbilen, polat kemboi arıkan, kaan kigen özbilen, ali kaya, aras kaya, meryem akda, yasemin can (kenya), karin melis mey (güney afrika), ramil guliyev (azerbaycan), jak ali harvey, emre zafer barnes (jamaika), sultan haydar, meryem erdoğan, mert girmalegesse (etiyopya), yasmani copello escobar (küba), şeref osmanoğlu (ukrayna)

yüzme (2):

viktoria zeynep güneş (ukrayna), ekaterina avramova (bulgaristan)

güreş (2):

selim yaşar (dağıstan), elif jale yeşilırmak (rusya)

masa tenisi (2):

melek hu, ahmet li (çin)

judo (2):

bekir özlü (gürcistan), kayra sayit (fransa)

kano (1):

lasma liepa (letonya)

halter (1):

daniyar ismayilov (türkmenistan)

basketbol (1):

lara sanders (abd)

boks (1):

batuhan gözgeç (özbekistan) 

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;