Gülen örgütü soruşturmaları

32 polise tutuklama talebi

İzmir merkezli yasadışı dinleme soruşturması kapsamında gözaltına alınan 32 polisin tamamı savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Konular: Türkiye
10 Kasım Pazartesi günü de Kocaeli merkezli sekiz ilde operasyon düzenlenmişti. [Fotoğraf: AA - Arşiv]

izmir merkezli 13 ilde "yasadışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 32 emniyet mensubu tututuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. tutuklanması istenen isimler arasında, eski batman emniyet müdürü hasan ali okan da bulunuyor. okan, daha önce de izmir'de istihbarattan sorumlu emniyet müdür yardımcısı olarak görev yapmıştı. 

izmir cumhuriyet başsavcılığı soruşturmayı "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasadışı dinlendiği" iddiaları üzerine başlatmıştı. 

şikayetçi müfettişten yeni suç duyurusu 

emniyet genel müdürlüğü teftiş kurulu başkanlığı'nda görev yapan polis başmüfettişi mehmet muhittin yıldırım da izmir adliyesi'ne gelerek burada bekleyen gazetecilere açıklama yaptı.

bir gazetede 18 mart'ta yayınlanan dinleme listesinde kendi adının da yer aldığını, bunun üzerine yasa dışı dinleme yapan kişiler hakkında savcılığa başvurarak şikayetçi olduğunu belirten yıldırım, kendisine ait gsm ve imei numarasının farklı bir isim altında "organize suç örgütü üyesi" gösterilerek dinlendiğini öğrendiğini belirtti.

operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan bazı emniyet mensuplarının teslim olmaya geldikleri emniyet binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamayı televizyonlardan takip ettiğini bildiren yıldırım şöyle konuştu:

"beni izmir'e tekrar getiren sebep, teslim olan bazı emniyet mensuplarının terör örgütü üyelerini, ajanları ve uyuşturucu kaçakçılarını dinlediklerini söylemeleridir. ben de bu kapsama giriyor muyum? avukatımla görüştüm ve ek şikayette bulunmak için istanbul'dan izmir'e geldim. ben gazi olaylarında yaralandım, gazi bir emniyet mensubuyum. uyuşturucu kaçakçısı mı, organize suç örgütü üyesi mi yoksa iran ajanı mıyım? inşallah savcılarımız ve hakimlerimiz bu konuyu sonuca ulaştıracak ve suçlular cezalarını alacaktır. paralel yapının üyesi olmayan izmir'de üst kademedeki herkesin, bu yapı tarafından dinlendiği ortaya çıktı. bu işte sorumluluğu olan herkesten ve bu suç örgütünün lideri fethullah gülen'den şikayetçi oldum. yüce türk adaleti bunları buraya getirip yargılayacak ve burada cezalarını verecektir."

yıldırım, teslim olan emniyet mensuplarının açıklamalarına tepki göstererek, "maden terörü, uyuşturucuyu engellemek için dinlediniz, neden gezi olaylarını engellemediniz. gezi parkı olaylarında bir çok gencimiz hayatını kaybetti, niye engel olmadınız?" ifadelerini kullandı.

yıldırım'ın avukatı emrullah aksakal da, dinleme sırasındaki telefon görüşmelerinde müvekkiline "müdürüm" diye hitap edildiğini, dinlemeyi yapan polislerin bu durumu bilmelerine rağmen aynı gsm ve imei numarası için tekrar dinleme kararı çıkarttıklarına dikkati çekti.

izmir cumhuriyet başsavcılığı, 62 kişi ile idarenin yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlatmış, bu kapsamda aralarında eski batman emniyet müdürü hasan ali okan'ın da bulunduğu 32 polis gözaltına alınmıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;