Eğitim

33 ilde eğitime kar engeli

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 33 ilde bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

türkiye’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 33 ilde eğitime bugün ara verilmesi kararı alındı. bu illerin bazılarının tamamında, bazılarında ise sadece taşımalı sistemde eğitime ara verildi.

erzurum

erzurum valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan tipi ve kar yağışı nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime bugün ara verildiği ifade edildi.

ağrı, erzincan

ağrı'nın doğubayazıt ilçesi hariç il merkezi ve diğer tüm ilçelerinde, erzincan'ın da otlukbeli, kemah, çayırlı, tercan ve üzümlü ilçelerinde eğitim-öğretim yapılmayacak.

kahramanmaraş

kahramanmaraş'ta da olumsuz hava koşulları nedeniyle  ekinözü, elbistan ve göksun ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

samsun

samsun'da kar nedeniyle ayvacık, asarcık ve ladik ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

ardahan

ardahan'da etkili olan kar dolayısıyla il merkezi ve ilçelerin tamamında ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiğini bildirdi.

malatya

malatya merkeze taşımalı sistemle gelen öğrenciler, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitim öğretime katılmayacak. kent merkezindeki tüm okullarda eğitim öğretim normal olarak devam edecek.

iğdır

iğdır'da dün başlayıp gece saatlerinde etkisini artıran kar ve tipi yüzünden, bugün il merkezine bağlı kervansaray, alibeyköy, güngörmez, mezra, taşlıca, harmandöven, pınarbaşı ve kızılkule köyleri ile tuzluca ilçe merkezi ile bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

konya

konya valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ahırlı, akören, altınekin, bozkır, cihanbeyli, çumra, emirgazi, ereğli, halkapınar, hadim, derbent, güneysınır, kadınhanı, kulu, sarayönü, yalıhüyük ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların, yoğun kar yağışı ve fırtına dolayısıyla bugün tatil edildiği belirtildi.

trabzon

trabzon valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle akçaabat ilçesinde aydın ilkokulu ve ağaçlı ortaokulu, araklı ilçesinde yüceyurt, yeşilyurt ilkokul ve ortaokulları, arsin ilçesinde atayurt alparslan ilkokul ve ortaokulları, köprübaşı ilçesinde adnan kahveci ortaokulu, of ilçesinde kireçli dursun dumangöz ilkokulu, tonya ilçesinde kalınçam, sayraç ilkokul ve ortaokulları, yomra ilçesinde maden, oymalı, özdil, çamlıyurt ilkokul ve ortaokullarında eğitim öğretime bugün ara verildiği kaydedildi.

aksaray

aksaray'da güzelyurt ve gülağaç ilçelerinin geneli ile ağaçören ve ortaköy ilçelerinde taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

şırnak

şırnak valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kasrik ile kumçatı beldeleri hariç il merkezi ile bağlı belde, köy ve uludere ilçesinde temel eğitim ve orta öğretim kurumlarındaki okullarda bugün eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

bitlis, sakarya, muş, bingöl

bitlis il merkezi ve bağlı köylerindeki okullarda ve tatvan ilçesinde, sakarya'da taşımalı sistemle eğitim veren okullarda, muş'ta merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda, bingöl'de il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar ile karlıova ilçesindeki okullar tatil edildi.

sivas, niğde, yozgat, kayseri, kırşehir, nevşehir

sivas valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki tipi ve kar yağışı nedeniyle altınyayla, doğanşar, gemerek, gürün, hafik, kangal, ulaş, şarkışla ve zara ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitim öğretim yapılmayacak. daha öncede sivas il merkezi ile suşehri, gölova, akıncılar, koyulhisar, yıldızeli, imranlı ilçelerinde de eğitime ara verildiği açıklanmıştı.

niğde milli eğitim müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kar yağışı ve fırtına nedeniyle il genelinde bugün eğitim ve öğretime ara verildi.

yozgat valiliğinden yapılan açıklamaya göre kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezinde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretim bugün yapılmayacak.

kayseri'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim yapılan okullar bugün tatil edildi.

nevşehir'in acıgöl, derinkuyu ve hacıbektaş ilçelerinde tipi ve karayolundaki aşırı buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bugün ara verildi.

kırşehir'in akçakent ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

tunceli, kars, düzce, elazığ

kar yağışı dolayısıyla tunceli kent merkezi ve bağlı köyler, ovacık, pülümür, nazımiye, mazgirt, hozat ilçe merkezleri ile bağlı köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda, kars'taki tüm okullarda, düzce il genelinde taşımalı sistemle eğitim gerçekleştirilen okullarda, elazığ'da il merkezi, merkeze bağlı belde ve köyler ile karakoçan ilçe merkezi ve ilçeye bağlı belde ile köylerde eğitim verilemeyecek.

gümüşhane

gümüşhane'de de yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk dolayısıyla kelkit, köse ve şiran ilçelerinde resmi ve özel, okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim ve özel eğitim okullarının bir gün tatil edilmesi kararı alındı. bayburt'taki tüm okullarda eğitime ara verildi.

karaman

karaman'da şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle köy ve beldelerde, taşımalı eğitim ile okullara erişimi sağlanan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

ordu, bolu, kastamonu, tokat

ordu'nun aybastı, çaybaşı, gölköy, gürgentepe, kabataş, korgan, mesudiye, ulubey, akkuş, çamaş, çatalpınar, ikizce, kabadüz ve kumru, bolu'nun gerede ve mengen ilçesine bağlı pazarköy köyünde, kastamonu'nun şenpazar, inebolu, azdavay ve bozkurt, ağlı, küre, inebolu ve cide ilçelerinde, karabük'ün ovacık ve eflani, tokat'ın başçiftlik ilçelerindeki okullarda da eğitim verilemeyecek.

giresun

giresun il milli eğitim müdürlüğünden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları sebebiyle merkezde okçu köyü, bulancak ilçesindeki aydındere ve kovanlık beldesi, tandır, elmalı, damudere, bayındır ile derecikalan köylerindeki okullarda eğitime bugün ara verildi.

kar yağışının etkili olduğu yağlıdere, güce, doğankent,  alucra ve şebinkarahisar ilçelerinde taşımalı eğitim veren okullar ile doğankent'in çatak ve süttaşı köylerinde de okullar bugün tatil edildi. espiye ilçesinde de taşıma merkezli tüm köy okullarında eğitime ara verildi.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;