Suriyeli Mülteciler

4 aylık bebek soğuktan öldü

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a gelen ve soğukta çadırda kalan Suriyeli bir ailenin 4 aylık bebeği öldü. Baba Ayd Hıdır Ali, "Çocuğumun hiçbir hastalığı yoktu. Hastaneye götürürken oğlum soğuktan, yolda öldü" dedi. Batman Valiliği ise bebeğin 25 gün önce öldüğünü açıkladı.

[Fotoğraf: AA]

batman merkeze bağlı yeniköy kırsalında battaniye ve kumaş parçalarını birleştirerek kurdukları çadırlara yerleşen suriyeli sığınmacılar, soğuk havada yardımlarla yaşamaya çalışıyor. çadırda kalanlardan suriyeli ayd hıdır ali ve ailesi, 4 aylık bebeklerini önceki gün kaybetti.

baba ayd hıdır ali, 4 aydan bu yana soğuk havaya rağmen çadırda hayatlarını sürdürmek zorunda kaldıklarını söyledi.

suriye'den kaçtıkları sırada eşinin hamile olduğunu ifade eden ali, ikinci çocuklarının 4 ay önce dünyaya geldiğini belirtti.

baba ali, son günlerde kar ve soğuk hava nedeniyle çadırda yaşamın daha da sıkıntılı hale geldiğini söyledi.

hurdacılık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını anlatan ali, "biri 3 yaşında, biri 4 aylık iki çocuğum vardı. yaşantımız ortada. çocuğumun hiçbir hastalığı yoktu. akşam işten döndüğümde sobayı yakacağım sırada oğlumun hırıltısını duydum. hastaneye götürürken oğlum soğuktan yolda öldü. tek ihtiyacımız yakacak" diye konuştu.

"savaştan kaçtık, allah bir erkek evlat nasip etti, onu da önceki gün soğuktan kaybettik. oğlumun cenazesini beldedeki mezarlıkta toprağa verdik."

valilik: 25 gün önce öldü

batman valiliği, çadırda kalan suriyeli ailenin 4 aylık bebeğinin ölümüne ilişkin, bebeğin yaklaşık 25 gün önce öldüğünü ve soğuktan ölmediğinin tespit edildiğini açıkladı. 

valilikten yapılan açıklamada, bazı haber sitelerinde yayınlanan "suriyeli ailenin 4 aylık bebeği donarak öldü" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığının tespit edildiği belirtildi.

"habere konu olan bebeğin yaklaşık 25 gün önce öldüğü ve soğuktan ölmediği tespit edilmiştir" ifadesine yer verilen açıklamada, valilikçe ailelere temel insani ihtiyaçlarını karşılayacak yardımların yapıldığı, ailelerin suriyeliler için yapılmış kamplara yönlendirildiği kaydedildi.

[Fotoğraf: AA]

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;