15 Temmuz darbe girişimi

4 general daha tutuklandı

15 Temmuz darbe kalkışması nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 4 general ve 9 albay daha tutuklandı.

[Fotoğraf: AA]

istanbul cumhuriyet başsavcılığınca  15 temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan kara harp akademisi komutanı tümgeneral selim mert, hava harp akademisi komutanı tümgeneral recep yüksel, harp akademileri komutanlığı kurmay başkanı tümgeneral nevzat taşdeler, harp akademileri silahlı kuvvetler yüksek sevk ve idare akademisi (skyüsidak) komutanı tuğgeneral ali akyürek ile 9 albay, savcılıktaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

tümgeneraller selim mert, recep yüksel, nevzat taşdeler ile tuğgeneral ali akyürek ve 9 subay, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. son tutuklamalarla birlikte istanbul'da tutuklanan general sayısı 16'ya yükseldi.

anadolu ajansı'na konuşan kaynaklara göre, tutuklanan generallar ile diğer şüpheli subaylar, 1. ordu komutanı orgeneral ümit dündar ile deniz harp okulu komutanı tümamiral mesut özel'in konutlarını basılmasına ilişkin eylemi tertipledi. ajans, şüphelilerden bir kısmının, deniz harp akademisi komutanı'nın konutunu bastıktan sonra "tayyip'in askerleri" diyerek, komutanın eşi ve çocuğuna silah çektiklerini de duyurdu.

şu ana kadar darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla soruşturma kapsamında, aralarında general ve bir amiral, subay, polis, öğretmen ve asker ile askeri-sivil hakim savcıların da bulunduğu 2 bin 139 kişi tutuklandı. bunlardan 218'ini sivil hakim ve savcılar oluşturuyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;