Formula 1

40 yıllık dönemin sonu

Formula 1’in Liberty Medya’ya satış işlemi tamamen gerçekleşti. 40 yıldır Formula 1’i yöneten Bernie Ecclestone görevinden alındı.

Konular: Spor, Motor sporları

86 yaşındaki britanyalı bernie ecclestone’ın yerine ceo’luk görevine abd’li chase carey getirildi. liberty, ecclestone’a ‘onursal başkanlık’ teklif etti.

satış işleminin tamamlanmasının ardından sportif işlerin başına eski ferrari teknik direktörü ve eski mercedes takım patronu ross brawn, ticari işlerin başına da eski espn yöneticisi sean bratches getirildi.

ecclestone “son 40 yılda yaptığım işlerden dolayı gurur duyuyorum” dedi ve yeni ceo chase’in bu görevi spora faydalı olarak kullanacağından emin olduğunu söyledi.

liberty medya’nın yönetim kurulu başkanı ve ceo’su greg maffei de formula 1’i 1 milyon dolarlık bir işletmeye dönüştüren ecclestone’a teşekkür etti.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;