Suriyeli Mülteciler

400 sığınmacı Suriye'ye döndü

Suriye'de 3 yılı aşkın süredir devam eden iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine sığınan yaklaşık 400 Suriyeli sığınmacı yetkililerden izin isteyerek Suriye'ye döndü.

ülkelerindeki iç savaştan kaçarak akçakale ilçesine sığınan bir grup suriyeli, ülkelerine döndü. 

akçakale gümrük kapısı önünde toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 400 suriyeli, ülkelerine geçiş için yetkililerden izin istedi. 

giriş ve çıkışa kapatılan gümrük kapısı önünde bir süre bekleyen misafirler, gerekli izinlerin ardından beraberlerinde getirdikleri malzemelerle ülkelerine geçti.

akçakale gümrük kapısı, tel abyad bölgesindeki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından güvenlik gerekçesiyle 6 ocak'ta kapatılmıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;