Bilim-Teknoloji

48 saatte 57 oyun

Dünyanın en kapsamlı oyun geliştirme maratonu Global Game Jam'de ODTÜ Teknokent'te 192 oyun geliştirici, 48 saatte toplam 57 oyun geliştirdi.

dünyanın en kapsamlı oyun geliştirme maratonu global game jam'in türkiye'deki ayağı odtü teknokent'te gerçekleştirildi. 48 saatlik yarışmada, 192 oyun geliştirici, toplam 57 oyun ortaya koydu. 

dünya genelinde 95 ülkeden 30 binin üzerinde oyun geliştirilen yarışmanın bu seneki teması dalgalardı. 

"oyun geliştirme geleceğin mesleği"

odtü teknokent genel müdürü mustafa kızıltaş'a göre oyun geliştirme, geleceğin mesleklerinden biri olmaya aday. sektörde her disiplinden insanın yer bulabileceğini söyleyen kızıltaş, "gençlerin, çocukların yetişebilmesi, doğru şekilde eğitilebilmesi, özellikle onlara kendi kültürümüzü öğretebilmemiz için oyun geliştirme sektöründe gayret göstermemiz lazım. hem para kazanmak hem teknolojiyi geliştirmek hem de gençlere iyi bir eğitim verebilmek adına oyun sektörünü çok önemsiyoruz" diye konuştu.

"yarışma değil yardımlaşma"

yarışmaya katılan ankara üniversitesi'nden osman biçer, yaşadığı deneyimi şöyle aktardı: 

"bu ortamı herkesin görüp tatmasını istiyorum. etkinlik yarışma değil, daha çok yardımlaşma tadında oldu. diğer katılımcıların hangi oyunları geliştirdiğini görmek ve onlarla yardımlaşmak güzel bir duyguydu."

yarışmacılar, maratonda ürettikleri oyunları satışa çıkartabiliyor. oyun geliştirmeye meraklı olan farklı disiplinlerden onlarca genç, global game jam'de hem birbirleriyle tanışma imkanı tanıyor, hem de birlikte 48 saat süre içerisinde belirlenen temada oyunlar geliştiriyor. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;